Eğitimci Yazar Özkan Yaman: Sahabeyi anmak bir lütuftur

Eğitimci Yazar Özkan Yaman: Sahabeyi anmak bir lütuftur

Peygamber Sevdalıları Vakfı, İstanbul'da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temalı etkinlik gerçekleştirdi. Programda Hazreti Ebu Ubeyde b.Cerrah'ın hayatı ve örnek kişiliği anlatıldı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, İstanbul'da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla Pendik ilçesinde program düzenledi. Siyasi partilerin yanı sıra STK temsilcileri ve vatandaşların katıldığı program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin akabinde program; asr-ı saadet dönemine ithafen seslendirilen ezgiler ve Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Ercan Almalı

"Önünde örnek alabilecekleri ve uyabilecekleri şahsiyetler var olduğu müddetçe toplumlar bozulmazlar"

Programda; Peygamber Sevdalıları adına açılış konuşmasını gerçekleştiren Ercan Almalı, "Şunu biliyoruz ki; önünde örnek alabilecekleri ve uyabilecekleri şahsiyetler var olduğu müddetçe toplumlar bozulmazlar. Bunu bilen İslam düşmanları ve toplumu kendi emellerine göre dizayn etmek isteyen şer odaklar, bilinçli ve programlı bir şekilde değerli ve öncü şahsiyetleri, hakiki önderleri toplumdan gizlemeye; sahte, silik şahsiyetleri ve bayağı figürleri de toplumun önüne koyarak cilalayıp kahraman ve örnek göstermeye ve toplumun bunları rol model almasını amaçlamaktadırlar. Bizler bunun farkındayız ve bu yüzden de unutturulmak istenilen güzide şahsiyetlerimizi, öncülerimizi ve kahramanlarımızı toplumumuza tanıttırmak ve örnek alınmalarını sağlamak istiyoruz." dedi.

Açılış konuşmasının ardından Eğitimci Yazar Özkan Yaman, kürsüye çıkarak katılımcılara hitap etti.

Özkan Yaman

"Allah'ın rızasını kazanmanın çok farklı yolları var ama kolay bir yolu; ensara ve muhacire güzellikle tabi olmak, onları yad etmek ve onların yolunda olmaktır"

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın sadece İstanbul'da değil birçok ilde eş zamanlı olarak 'Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar' temalı sahabe anma etkinliği gerçekleştirdiğini dile getiren Yaman, "Sahabeyi anmak bir lütuftur. Tıpkı namaz gibi bir lütuftur. Allah'u Teala namaz nimetini dilediğine verir. Sahabeyi anmak da bir nimettir, sahabeyi anma nimeti için Rabbimize şükürler olsun. Bu çok büyük bir nimettir. Ayette; ' İslâm'ı ilk önce kabul eden muhacirler ve ensar ile, güzellikle onlara uyanlar var ya, Allah onlardan razı olmuş, onlar da O’ndan razı olmuşlardır.' buyuruluyor. Allah'u Teala'nın rızası; biz zaten hep onu arıyoruz. Şu an buraya Allah rızası için geldik. Keyfimizi böldük buraya geldik, hedefimiz acaba şu amelimizle Allah'u Teâlâ'yı razı edebilir miyiz? Allah'u Teala bize 'Madem beni razı etmeye çalışacaksınız, sizin yaratılış gayeniz budur, size bir yol söyleyeyim' diyor adeta. Allah'ın rızasını kazanmanın çok farklı yolları var ama kolay bir yolu; ensara ve muhacire güzellikle tabi olmak, onları yad etmek ve onların yolunda olmaktır. İşte Allah'ı razı etmenin kolay ve pratik bir yolu budur." dedi.

"(Hazreti Ebu Ubeyde) Tevazusu, zühdü, takvası, güzelliği, Uhud'da ki tavrı, öncesi ve sonrasıyla onları çokça anmaya ve hatırlamaya ihtiyacımız var"

Hazreti Ebu Ubeyde'nin ümmetin emini olduğunu sözleriyle değil halleriyle ispatladığına dikkati çeken Yaman, "Haşa Efendimiz Aleyhisselam boş konuşur mu? O; bugün de yarın da her yerde güvenilirdir. O komutan olsun, en güvenilir komutan olur. O vali olsun, en güvenilir vali olur. O koca olsun, en güvenilir koca olur. Hazreti Muhammed, Ebu Ubeyde'ye 'güvenilir' dedi. Nasıl bir koca olur? Yanındaki başkasının kızı, emanettir ki Veda Hutbesi'nde öyle söylendi. Bu nasıl güvenilir olur? Bu, Allah'ın emaneti der ve saygı, ilgi, sevgi bekliyor diyerek onları verir. Kadın da aynı şekilde kocasını Allah'ın emaneti olarak görerek; kocam benden sükûnet, sakinlik, sabır, yerine göre itaat bekliyor der. Ebu Ubeyde; sadece vali, komutan değil satıcı olsa güvenilirdir. Bu adamın çeki dönmez, bu adam öyle ticaret yapar ki; 'Daha önce şu fiyata almışım, şimdi şöyledir' demez, güvenilirdir. Tevazusu, zühdü, takvası, güzelliği, Uhud'da ki tavrı, öncesi ve sonrasıyla onları çokça anmaya ve hatırlamaya ihtiyacımız var. Bu geceler, bunun için bir numune olur inşallah. Kitaplar yazılıyor, filimler çekiliyor, diziler yapılıyor, yarışmalar yapılıyor daha fazlasına ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından seslendirilen ezgilerle devam eden program, İTTİHAD'UL ULEMA Üyesi Molla Nizamettin Yaçin Hoca'nın yaptığı dua ile nihayete erdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler