Eğitime kararlı şekilde destek veriyoruz

Eğitime kararlı şekilde destek veriyoruz

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Diyarbakır'ın eğitimde 2023 hedeflerine uygun duruma gelmesi için eğitime kararlı bir şekilde destek verdiklerini belirtti.

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Türkiye'nin nüfus olarak en genç şehirlerinin başında gelen Diyarbakır'ın eğitimde Türkiye'nin 2023 hedeflerine uygun duruma gelmesi için eğitime kararlı bir şekilde destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk günü olması münasebetiyle belediye olarak eğitime verdikleri önemi ve buna yönelik çalışmaları hakkında bilgi veren Beyoğlu, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için Bağlar Belediyesi olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam ederek eğitim faaliyetlerine her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Bağlar'da çok ciddi bir genç nüfus potansiyeli olduğuna dikkat çeken Beyoğlu, "Genç ve dinamik bir nüfusa sahip olan, gelişme yolunda önemli mesafe kat eden ülkemizin genç nüfus potansiyeline sahip şehirlerinin başında Diyarbakır'ımız gelmektedir. Nüfusunun yarısından fazlası genç olan bir kentimiz var. Diyarbakır'ın en büyük ilçesi konumunda olan ve yerleşim olarak kentin kalbi sayılan Bağlar, kentteki genç nüfusun en fazla olduğu alan olma özelliğine sahiptir. 400 bini aşkın nüfusumuzun önemli bir oranı gençlerden oluşmaktadır." dedi.

"Eğitim için imkanlarımızı seferber ettik"

Beyoğlu, "Kentlerin ve ülkelerin geleceği adına ciddi avantaj olan genç nüfusun omuzlarımıza yüklediği ağır sorumluluk da var. Bunu asla göz ardı edemeyiz. Eğitim bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Yerel yönetimler olarak görevimiz rutin hizmetlerle sınırlı değildir. Eğitim, sosyal ve kültürel belediyeciliği de esas alıyoruz. Bu doğrultuda göreve geldikten sonra Bağlar'daki eğitim kurumlarının bakım ve onarımlarını yaptık, çeşitli yardımlarda bulunduk. Bu hizmetleri kararlı bir şekilde devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle düzenlenen İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında iki okuldaki törenlere katıldı.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Milletvekili Oya Eronat, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer ile kurum ve kuruluşların müdürlerinin hazır olduğu etkinliklerde Beyoğlu ve kent yöneticileri Şehit Halit Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Mevlana İlkokulu'nda öğrencilere kırtasiye malzemeleri dağıttı.

Sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Beyoğlu, okullara yönelik desteklerinin devam edeceğini kaydetti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler