Ekonomi ve siyaset, 11 Eylül’den önceki gibi asla olamayacak

Ekonomi ve siyaset, 11 Eylül’den önceki gibi asla olamayacak

TÜMSİAD’ın programına konuk olarak katılan Profesör Doktor İsmail Tatlıoğlu, 11 Eylül saldırılarının dünya ekonomik ve siyasi tarihi açısından bir milat olduğunu söyleyerek, “Dünyadaki ekonomik ve siyasi ilişkiler asla 11 Eylül’den veya 2000 yılından önce

TÜMSİAD’ın programına konuk olarak katılan Profesör Doktor İsmail Tatlıoğlu, 11 Eylül saldırılarının dünya ekonomik ve siyasi tarihi açısından bir milat olduğunu söyleyerek, “Dünyadaki ekonomik ve siyasi ilişkiler asla 11 Eylül’den veya 2000 yılından önceki gibi olmayacak”dedi.
 

TÜMSİAD’ın Çırağan Söyleşileri programına konuk olarak katılan Profesör Doktor İsmail Tatlıoğlu, 11 Eylül saldırılarının dünya ekonomik ve siyasi tarihi açısından bir milat olduğunu söyleyerek, “Dünyadaki ekonomik ve siyasi ilişkiler asla 11 Eylül’den veya 2000 yılından önceki gibi olmayacak”dedi.

 

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Yeni dönem projeleri arasında yer alan Çırağan Söyleşileri’nin ilki gerçekleştirildi. İlk söyleşiye Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Profesör  Doktor  Arif Karademir, Profesör  Doktor  İsmail Tatlıoğlu, Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı konuk oldu.

TÜMSİAD Bursa Şubesi’ndeki ilk Çırağan Söyleşileri toplantısına çok sayıda işadamı katıldı.

Kurumsallık ve vizyon anlamında eksiğimiz var

Söyleşide konuşan Bursa Ticaret Borsası ve Matlı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, aile şirketleri ve bu şirketlerdeki kurumsallaşma faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Matlı, “Kökenimize baktığımızda iyi bir esnaf, iyi bir çiftçi çocuğu, örf ve adetlerine bağlılığı güçlü bireyleriz ama kurumsallık ve vizyon anlamında bazı eksikliklerimiz var diyebilirim. Kurumsal olacağız diye de örf ve adetlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi hiçe sayamayız. Bunların dengeli bir şekilde yürütebilmeliyiz.” dedi.

 

Matlı: Kurallar işe başlarken konulmalı

Bursa Ticaret Borsası ve Matlı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, “Türk aile şirketlerinin en önemli problemlerinden biri de bence kuralları işin başında koymamaktır. Bizler kuralları işin başında koyarsak, şirketlerimiz daha kalıcı olacaktır, emin olabilirsiniz. İş belli bir noktaya geliyor ama bir bakmışsınız ki o noktada ailede doğan bir anlaşmazlık şirketin geleceğini etkiliyor ve düşüş başlıyor. İşte bunlar yaşanmasın diye kurallar en başından, daha yola çıkarken konulmalıdır” diye konuştu.

 

Bahçeşehir Üniversitesi'nin Bursa Koordinatörü Profesör Doktor İsmail Tatlıoğlu, ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi.

 

Tatlıoğlu: Ekonomi ve siyaset, 11 Eylül’den önceki gibi asla olamayacak

 

11 Eylül saldırılarının dünya ekonomik ve siyasi tarihi açısından bir milat olduğunu söyleyen Tatlıoğlu, “11 Eylül saldırıları dünya ekonomisi için bir milattır. Dünyadaki ekonomik ve siyasi ilişkiler asla 11 Eylül’den veya 2000 yılından önceki gibi olmayacak. Bunun birçok nedeni var. Bunu zaten böyle olmayacağını gördük” ifadelerine yer verdi.

 

Söyleşi, soru cevap kısmı ve ardından gerçekleştirilen plaket töreni ile sona erdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.