Ekonomik krizin derinleştiği Lübnan'da halk sokağa indi

Ekonomik krizin derinleştiği Lübnan'da halk sokağa indi

Ekonomik krizin baş gösterdiği Lübnan'da, 17 Ekim 2019'dan sonra dolar karşısında hızla değer kaybeden yerel para biriminin 18 bin liradan işlem görmesi başkent Beyrut'un yanı sıra kuzey, güney ve doğudaki kentlerde tepkiyle karşılandı.

Lübnan'da doların karaborsada 16 bin Lübnan lirasından saatler içinde 18 bin liraya çıkmasını protesto eden halk, Trablusşam ve Sayda kentlerinde yer alan Merkez Bankası şubeleri ile milletvekillerinin evlerine yürüdü.

Gündüz saatlerinde ülkenin çeşitli bölgelerinde çöp konteynerleri ve ateşe verilen lastiklerle trafiğe kapatılan yollar, ordunun müdahalesiyle kısa sürede yeniden trafiğe açıldı.

Lübnan'da yoksulluk ve işsizliğin en yoğun olduğu kuzeydeki Trablusşam kentinin farklı bölgelerinde eylemler düzenleyen göstericiler, kentteki bazı milletvekilleri ile Merkez Bankası şubesinin önüne yürüdü.

Kentteki bir milletvekilinin evi önünde düzenlenen gösteride ateş açılması sonucu yaralananlardan birinin durumunun ağır olduğu, Trablusşam kentinde eylemlerde 2 el bombasının atılması sonucu 2 askerin yaralandığını ifade edildi.

Lübnan'da gıda, ilaç ve akaryakıt gibi temel ihtiyaç maddelerinin dolarla ithal edilmesi nedeniyle karaborsadaki kur, ülkede doğrudan hayat pahalılığına yol açıyor.

Lübnan’da haftalardır devam eden benzin krizi nedeniyle akaryakıt istasyonların çoğu kapalı dururken, açılanların önünde de uzun kuyruklar oluşmaya devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler