Ekvador 'da olağanüstü hal ilân edildi

Ekvador 'da olağanüstü hal ilân edildi

Ekvador ‘da devam eden ulaştırma grevi, ülke genelinde hükümet karşıtı protestolara ve şiddet olaylarına dönüşünce,Devlet Başkanı Lenin Moreno tüm ülkede olağanüstü hal ilân edildiğini duyurdu.

Devlet Başkanı Lenin Moreno hükümetinin Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yaptığı anlaşma gereği ulaştırma alanında sağlanan akaryakıt desteklerini kaldırmasına tepki olarak başlayan ulusal grev, hükümet karşıtı protestolara dönüştü.

Başkent Quito'nun tarihi merkezinde protestoları takip eden gazeteciler, polis tarafından darp edildi, kuzeydeki Guayaquil kentinde yağma olayları görüldü.

Devlet Başkanı Moreno, çıkan olaylar nedeniyle İçişleri Bakanı ve Savunma Bakanı rin ile yaptığı güvenlik zirvesinin ardından tüm ülkede olağanüstü hal ilân edildiğini duyurdu.

Hükümeti devirmek ve istikrarsızlık çıkarmak isteyenlere izin vermeyeceklerini belirten Moreno, ülkede istikrarın tekrar sağlanacağını vurguladı.

İlan edilen olağanüstü hal; hükümete, ulaşım ve gösteri haklarını kısıtlama, orduyu meydanlarına çıkarma yetkisi sağlıyor ve 60 gün sürüyor.

Hükümetin, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yaptığı anlaşmanın neden olduğu olaylarda, şimdiye kadar 19 kişi gözaltına alındı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler