Ekvador'da şiddet olayları gittikçe artıyor

Ekvador'da şiddet olayları gittikçe artıyor

Ekvador'da hükümetin akaryakıt sübvansiyonlarını kaldırması üzerine 3 Ekim'de başlayan ve şu ana kadar 5 kişinin hayatını kaybettiği protesto gösterileri ve şiddet olayları, her geçen gün daha da artıyor.

Ülkenin birçok bölgesinden yola çıkarak başkent Quito 'ya ulaşan yerlilerin büyük çoğunluğunu oluşturduğu hükümet karşıtı protestocular, Ulusal Meclis’e girme girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından birçok cadde ve bölgede polisle çatışmayı sürdürüyor.

Olayların gittikçe büyümesi üzerine Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno, askerin, protestoların devam ettiği başkent Quito 'da kontrolü sağlamasını istedi. Bunun üzerine, gösterilerin ve olayların devam ettiği kentin birçok bölgesinde askerler varlık göstermeye başladı.

Hükümetin merkezini başkent Quito 'dan Guayaquil kentine taşıyan Devlet Başkanı Moreno, şiddet eylemlerine sebep olanların “kaçakçılar, uyuşturucu kaçakçıları, çeteciler ve eski Devlet Başkanı Rafael Correa taraftarları” olduğunu belirterek, tüm ülkede kontrolü ele alacaklarını vurguladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler