El-Bab’da bir asker hayatını kaybetti, 5 yaralı

El-Bab’da bir asker hayatını kaybetti, 5 yaralı

Suriye’nin El-Bab kentinde TSK tarafından yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı devam ederken, IŞİD ile çıkan çatışmada 1 asker hayatını kaybetti, 5 askerde yaralandı.

TSK tarafından Fırat Kalkanı Harekatı'nın devam ettiği Suriye’nin El-Bab kentinde IŞİD ile çıkan çatışmada 1 asker hayatını kaybederken, 5 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Gaziantep’e getirildi.

Edinilen bilgiye göre, Fırat Kalkanı Harekatı'nın sürdürüldüğü El-Bab’da saat 17.00 sıralarında TSK askerlerinin bulunduğu alana IŞİD tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıya karşılık veren Türkiye askerleri ile IŞİD mensupları  arasında çatışma çıktı. Çatışmada, bir  asker hayatını kaybederken  5 asker de yaralandı. Saldırı sonrası IŞİD’lilerin bulunduğu bölge karadan ve havadan ateş altına alındı. Bölgeden tahliye edilen yaralı askerler helikopterle  Gaziantep ve Kilis’e getirilerek  tedavi altına alındı. 

Yaralı askerlerden 3’ünün askeri helikopterle getirildiği Gaziantep Şahinbey Eğitim ve Araştırma hastanesinde tedavi altına alındı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada da, “25 Ocak saat 17: 00 sularında El Bab civarındaki Kabr el-Mukri bölgesinde DEAŞ terör örgütü mensubu teröristlerle yaşanan çatışmalar esnasında, maalesef kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, beş kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır.” denildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.