El emeği gitarlar 8 bin TL’ye kadar alıcı buluyor

El emeği gitarlar 8 bin TL’ye kadar alıcı buluyor

Bursa’da el yapımı gitar satan tek kişi olma unvanını taşıyan Evren Düz, gitarlarının 4 ila 8 bin TL arasında satıldığını söyledi.

Bursa Çancılar Caddesi’nde açtığı gitar üretim hanesinde siparişlere özel el yapımı gitar yapan Evren Düz, yaptığı işten büyük zevk aldığını söyledi.

Gitarın Avrupa menşeli bir ürün olduğunu belirten Düz, Avrupa’ya da Arap Yarımadası ve Anadolu’dan gittiğini söyledi.

Gitar üreticisinin Türkiye’de fazla olmadığını söyleyen Düz, buna rağmen emektar gitar yapımcısı ustaların olduğunu belirtti.

Hem müzik öğretmeni hem de Bursa’da tek gitar yapımcısı olduğunu belirten Düz, daha çok profesyonellere yönelik üretim yaptığını söyleyerek, “Hatta profesyonellerinde bir kısmına yönelik üretim yapıyoruz. Çünkü piyasada çalışan enstrümanistlerin talepleri farklı oluyor. Bizim eğitimini almış olduğumuz gitar, konser salonlarında o performansı sağlayabilecek kalite enstrümanlar üretiyoruz.”

Gitar ustası Düz, Bursa’da gitar üretmeye çalıştığını ancak tamir işleri çok olduğundan dolayı üretmeye pek zamanı kalmadığını dile getirdi.

Ürettiği gitarların tamamı el emeği olduğu için maddi karşılığının ifade edilemeyeceğini söyleyen Düz, “Emeğimize fiyat biçmek bizim adımıza zor oluyor.  Düşündüğünüz standart gitar fiyatlarının biraz üzerinde. Bir fiyat aralığı verecek olursak 4 bin ile 8 bin TL arasında değişiyor rakamlar.” diye konuştu.

Çalgı yapım bölümünün Türkiye’de fazla olmadığını çok kişinin de böyle bir bölümü dahi bilmediğini dile getiren Düz, “İstanbul’da İTÜ’de, bir de Eskişehir’de var. Genç arkadaşlara tavsiye edebilirim hem yapımcı olarak hem de müzik öğretmeni olarak yaşamını sürdürebilirler.” ifadelerini kullandı. (Zeki Aras –İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.