El Gazali Derneği Belçika'da İslami ilimler eğitimine başladı

El Gazali Derneği Belçika'da İslami ilimler eğitimine başladı

Belçika'da okulların açılması ile birlikte El Gazali Eğitim Kültür Derneği de 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı Kuran-ı Kerim ve İslami bilgiler eğitimlerine başladı.

BRÜKSEL - Belçika'da yıllardır sürdürdüğü İslami ve insani çalışmalarıyla bilinen El Gazali Eğitim ve Kültür Derneği, her yıl olduğu gibi bu yıl da okulların açılmasıyla birlikte Kuran-ı Kerim ve İslami bilgiler derslerine başladı.

 

Avrupa'daki Müslüman çocukların İslami bir ahlak kazanmaları için yıllardan beri bu alanda çalışan El Gazali Eğitim Kültür Derneği, her yıl okulların açılması ile birlikte hafta sonları çocuklara Kuran-ı Kerim dersleri veriyor. Kuran derslerinin yanında tecvit, sure ezberi, temel dini bilgiler dersleri de yer alıyor. Seviyesi ilerlemiş olan öğrenciler için bu derslerin yanı sıra Arapça dersleri de mevcut.

 

Derneğin eğitim kolları Başkanı Sıtkı Ünlü, dernek bünyesinde 6 tane sınıflarının olduğunu ve bu sınıflarda hafta sonları 11.00 ile 14.00 saatleri arası yaklaşık 80 erkek öğrenciye, 14.00 ile 16.00 saatleri arasında da 60 kadar kız öğrenciye bu hizmeti verdiklerini belirtti. Her sınıfta bir gönüllü öğretmenin ders verdiğini, ayrıca her öğretmenin daha önce bu eğitim programlarını tamamlamış olan gençlerden bir yardımcısının olduğunu aktaran Ünlü, "Bizim buradaki amacımız, hafta içi vakitlerini okulda geçiren çocuklarımızın hafta sonlarındaki vakitlerini Kuran-ı Kerim, temel dini bilgiler, ezber gibi programlarla doldurmaya çalışmaktır. Biz çocuklarımıza burada bir Müslüman'ın bilmesi gereken, öğrenmesi gereken şeyler konusunda yardımcı oluyoruz. Çocuklarımızın İslam ahlakı üzerinde, temel dini bilgileri almış ve Müslüman bir kişiliğe sahip olarak büyümesini ve bu şekilde topluma adapte olmalarını istemekteyiz." dedi.

 

Bu eğitim faaliyetlerini uzun yıllardır yaptıklarını söyleyen Ünlü, "Elhamdülillah programlarımız bu güne kadar da çok güzel bir şekilde geçti ve inşallah bundan sonraki zaman dilimi içinde daha da güzel geçecektir. Biz inanıyoruz ve bunu görmüşüz ki bu eğitim programlarının çocuklarımıza çok büyük faydaları olmuştur."diyerek faaliyetlerinin çocuklar için öneminden bahsetti. Derneğin eğitim faaliyetleri kapsamında, yıl içerisinde piknik, gezi, futbol maçları gibi çeşitli etkinlikler de düzenleniyor. (Abdurrahman Ekinci - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler