El-Halil Filistin kentidir ve hep öyle kalacak

El-Halil Filistin kentidir ve hep öyle kalacak

Siyonist Netanyahu’nun Hz. İbrahim Camii’ne baskınını değerlendiren Filistin Parlamentosu Başkanı Birinci Yardımcısı Ahmed Bahr, "El-Halil Filistin kentidir ve ebedi olarak öyle kalacak." ifadelerini kullandı.

Bahr, siyonist Binyamin Netanyahu’nun El-Halil’deki Hz. İbrahim Camii’ne düzenlediği baskının ardından yaptığı açıklamada, işgalcilerin ateşle oynadığına dikkat çekerek, işgal hükümetini devirecek ve terör üzerine kurulu işgal rejimine son verecek ateşte ilk yanacak kişinin Netanyahu olacağını belirterek, siyonistlerin bölgeyi din savaşına sürüklediğini söyledi.

El-Halil kentinin Filistin kenti olarak kalacağını, Filistin halkının ve direnişinin kanlarıyla ve direnişiyle koruduğu tarihin, Filistin’in ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Bahr, Netanyahu’nun ve yapmacık devletinin ise Allah’ın izniyle yakında yok olacağını kaydetti.

Bahr, kutsal mekânları korumak ve işgalcilerin planlarını boşa çıkarmak için geniş kapsamlı bir Filistin intifadası çağrısında bulundu.

Uluslararası topluma seslenen Bahr, işgalcilerin Hz. İbrahim Camii’ne ve kutsal mekânlara yönelik ihlallerine son vermek üzere acilen harekete geçmesini, siyonistlerin, kutsal mekânları hedef alan ihlallerinin uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı olduğuna dikkat çekti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.