El konulan dershane binası kültür merkezine dönüştürüldü

El konulan dershane binası kültür merkezine dönüştürüldü

Bursa'da FETÖ'den el konulan dershane binası, restore edilerek kültür merkezi olarak hizmete açıldı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde FETÖ'den el konulan dershane binası, restore edilerek "Beşinci Mevsim Kültür ve Sanat Merkezi" olarak hizmete açıldı.

Açılış töreninde konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ilçenin kültürüne ve değerlerine katkı sağlayacak kültür merkezinin açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

15 Temmuz darbe girişimine değinen Müezzinoğlu, "Olaylara hep olumsuz tarafından bakıyoruz. Olumlu taraftan da bakmamız lazım. 250 şehidimiz, 2 bin 193 gazimiz bu milletin ne kadar büyük bir millet olduğunu tarih kitaplarından öğrenmeye çalıştığımız Çanakkale geçilmez ruhunu bize yaşattılar. Yaşatanlardan Allah razı olsun." dedi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük de "Bu binanın İnegöl Belediyesine mal edilmesi hususundaki çalışmanın emeği Bakanımıza aittir, kendisine teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımız bu işi takip etti ve kısa sürede bu eseri ilçeye kazandırdı. 256 bin nüfuslu, Anadolu'daki pek çok ilimizden daha büyük bir ilçe için ihtiyaçtı. Belediyecilikte insanların ihtiyaçları çok çeşitlendi. Gençleri yetiştirecek, potansiyel ve kabiliyetlerini açığa çıkaracak tesislere ihtiyacımız var. Bu ikinci sıraya konulamayacak bir olaydır. Gençlerimize sahip çıkamazsak hiçbir şeye sahip çıkamayız. Bu nedenle bu güzel eserin açılışının 15 Temmuz'a denk gelmesi çok anlamlı oldu. Milletin malı tekrar millete iade edildi." ifadelerini kullandı.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise şunları söyledi: "Unutulması mümkün olmayan olayların yaşandığı bir gecenin yıl dönümünde bir zamanların dershanesi, bir zamanlar o hainlerin sembol yapılarından olan mekân artık İnegöl'e yakışan hizmetleri hayata geçirecek."

Törene; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, Vali Küçük, İnegöl Belediye Başkanı Aktaş, protokol üyeleri ve ilin yönetici kadrosu katıldı.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.