El yapımı patlayıcı ele geçirildi

El yapımı patlayıcı ele geçirildi

Siirt’te PKK’ye yönelik gerçekleştirilen operasyon esnasında, yola önceden döşenmiş el yapımı patlayıcı ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Pervari ilçesi Doğanköy- Sarıyaprak köyü arasında gerçekleştirilen operasyonda, yola döşenmiş el yapımı patlayıcı ve mühimmat ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Pervari ilçesi Doğanköy-Sarıyaprak köyü arasındaki bölgede bulunan yola, bölücü terör örgütü mensuplarının el yapımı patlayıcı tuzaklama girişimi, görevli personelin dikkati ve alınan operasyonel tedbirler sayesinde fark edilerek engellenmiştir.” denildi.

Söz konusu bölgede, Siirt İl Jandarma Komutanlığı unsurları ile mayın ve bomba arama köpeklerinin de yer aldığı detaylı aramada; 25 kilogram ana imla hakkı olarak kullanılan tahminen mazotla karıştırılmış amonyum nitrat, 2 adet 60 mm’lik havan mühimmatı, 7,5 metre infilaklı fitil, 2 adet elektrikli fünye, 10 metre 0,75 mm’lik kablo, 10 gram yemleme olarak kullanıldığı değerlendirilen plastik patlayıcı, bir adet pil bloğu ele geçirildi.

Cumhuriyet savcısının talimatı ile delil niteliği olmayan malzemeler kontrollü bir şekilde imha edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.