Elâzığ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi kontrollü olarak hizmete başladı

Elâzığ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi kontrollü olarak hizmete başladı

Sağlık Bakanlığı'nın salgın nedeniyle almış olduğu tedbirler çerçevesinde yüksek riskli kurumlar arasında yer alan Elâzığ Ağız Diş Sağlığı Hastanesi, hasta kabulü ve rutin hizmetlerine başladı.

MHRS randevu sisteminin yeniden devreye girdiği Elâzığ Ağız ve Diş Hastanesi'nde acil durumlar haricinde randevusuz hasta kabulü yapılmayacak.

İl Sağlık Müdürü Cahit Polat, salgın nedeniyle daha hassas davranacaklarını hatırlatarak sterilizasyonun tam olarak sağlanabilmesi için hastalar arasında yeterli süre bırakılmak suretiyle muayenelerin yapılacağını belirtti.

Elazığ İl Sağlık Müdürü Cahit Polat

Polat, "Covid-19 salgını sebebiyle Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda ülke genelinde bazı tedbirler alınmış ve uygulanmaya başlanmıştı. Ağız ve diş sağlığı hizmeti veren kurumlar yüksek riskli birimler olması sebebiyle tedavi işlemleri ve randevular Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen acil durumlar dışında durdurulmuştu. Bu kapsamda hizmet vermekte olan müdürlüğümüze bağlı Elâzığ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı kontrollü 'Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri Sunumu' rehberi doğrultusunda pandemi öncesi hizmetlerine dönerek MHRS randevu sistemini yeniden açmıştır." dedi.

Bütün hastaları MHRS üzerinden randevu almak suretiyle kontrollü kabul ettiklerini belirten Prof. Dr. Polat, "Hastanemizin poliklinik odaları tek hasta muayene sistemine göre düzenlenmiştir. Her odada da tek hastanın muayene ve tedavi işlemi yapılmaktadır. Diş üniti ve kullanılan tüm aletlerin sterilizasyonu için muayene süreçleri arasında yeterli süre bırakılarak hasta alınacaktır." diye konuştu.

Polat, halkın hem kendi sağlıklarını hem de toplum sağlığını korumak için muayeneye gelirken mutlaka maske takmaları ve hastane ortamında yeterli mesafeye dikkat etmeleri uyarısında bulundu.

Polat son olarak, "Yoğunluk oluşmaması için hastalarımızın randevu saatinde veya 15 dakika öncesinde hastanemizde bulunmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.