Elazığ Alacakaya kutlu doğum etkinliği 2015 foto video peygamber sevdalıları

Elazığ Alacakaya kutlu doğum etkinliği 2015 foto video peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Elazığ’ın Alacakaya (Guleman) ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde Hz Muhammed’in (sav) bütün güzel değerlerin kaynağı olduğu belirtildi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Yeni İhya Der tarafından, Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde “Eşsiz Önder Hz Muhammed” temalı kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan Eğitimci Adnan Akgönül Hz Muhammed’in bütün güzel değerlerin kaynağı olduğunu vurguladı.

Mustafa Şahin'in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Mevlid-i Şerif’in okunmasıyla devam etti. Mehmet Karaca'nın açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahiler büyük beğeni topladı.

Kız çocuklarının ilahi ve şiirler seslendirdiği etkinlikte sahabelerin Habeşistan'a hicretini anlatan tiyatro oyunu sahnelendi.

Etkinlikte konuşan Eğitimci Adnan Akgönül, Hz Muhammed’in (sav) bütün güzel değerlerin kaynağı olduğunu ve insanları karanlıktan nura çıkardığını belirtti.

“Hz Muhammed bütün güzel değerlerin kaynağıdır”

Allah Resulü’nün kutlu viladeti dolayısıyla bütün Müslümanların sevinçli olduklarını belirten Akgünül, “O dünyaya geldi diye elbette sevineceğiz. Bu sevinç hepimizin hakkıdır. Çünkü o bize ait tüm değerlerin kaynağıdır. Biz inananlar olarak imanı, İslam’ı, Rabbimizi, ahireti, kitabı, akidevi düşünce ve inançların tamamını ondan aldık. Sevgiyi, kardeşliği, muhabbeti, dostluğu, saygıyı hürmeti ve bütün güzel değerleri ondan aldık. Komşuluk haklarımızı, dürüstlüğü, adaleti, cesareti ve zulme karşı kıyama kalkmayı ondan öğrendik. Biz bundan dolayı O’nu herkesten daha çok severiz. Onu sertaç kabul ederiz.” dedi.

Allah Resulü sayesinde insanların karanlıktan nura çıktığını belirten Akgönül son olarak, “O bizim hayatımızı değiştirdi. Eğer o olmasaydı, mücadele etmeseydi, gecesini gündüzüne katıp imanı bize ulaştırmasaydı kim bilir bizler hangi delalet, karanlık ve zulümatta yaşayacaktık. O bir nurdur, ışıktır. Bizzat Allah (cc) tarafından seçilmiştir. O Resulü iyi tanımak lazımdır.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik İrfan Bektaş Hoca’nın yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.