Elazığ Alacakaya kutlu doğum etkinliği foto 2017

Elazığ Alacakaya kutlu doğum etkinliği foto 2017

Peygamber Sevdalıları Platformu Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde Kutlu Doğum Etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Elazığ Koordinatörlüğü Alacakaya ilçesinde “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum Etkinliği düzenledi. İlçe meydanında gerçekleştirilen etkinlik saat 13.30’da başladı.

Harun Ayaş’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik okunan mevlit ile devam etti. Programda Grup Mizgin sanatçıları Hz. Muhammed (sav) üzerine bestelenmiş ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Etkinlikte Peygamber Sevdalıları Platformu Maden temsilcisi İrfan Bektaş selamlama konuşması yaptı. Bektaş, “Adil olmak haklıya hakkını, suçluya cezasını vermek olarak tanımlanan gerçek adalet Müslümanın vazgeçilmezi olmalıdır. Eğer bir toplumda adaletsizlik varsa o toplumda kargaşa, kavga ve yolsuzluk olur” şeklinde konuştu.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İttihad-ul Ulema Üyesi Nihat Çan, günün anlam ve önemine bir konuşma yaptı.

Çam, “Bizim dünya hayatında gönül bağladığımız kim ise Allah bizi onlarla beraber haşr edecektir. Namaz ehli, Kur'an ehli, zikir ehli, iman ehli olan insanlarla beraber olduğumuz müddetçe Allah bizi onlarla haşr edecektir. Birileri Allah Resulü denildiği zaman akıllara cübbeli, sarıklı biri yavrucuğum sen böyle yapma diyen biri gelmesini istiyor. Allah Resulü camide bir imam, ordu da bir komutan, aile içerisinde bir reis, devlet işlerini idare eden bir adildi. Günümüzün Hatice ve Fatımalarının da İslami davada aktif rol oynamaları gerekir. İslam tarihinde kadının rolü çok önemli ve çok büyüktür. İslam’da ilk şehit Sümeyye annemiz değil midir? İlk iman eden Hatice annemiz değil midir? Bugünün Hatice ve Fatımaları da bu dava benim davamdır diyerek çocuğunu Muhammedi olarak yetiştirme iradesini ortaya koymaları lazımdır” diye konuştu.

Hz. Muhammed’den uzak bir toplumun inşa edilmeye çalışıldığını belirten Çan, “Mevcut ortam ve şartlarda öyle bir toplum var edilmek isteniyor ki dinleri para, kıbleleri kadın ve bu iki şey üzerinden İslam toplumunu vurmak istiyorlar. İslam toplumunun fertlerini dinsiz bir şekilde yetiştirmek istiyorlar” dedi.

Etkinlik Ömer Uçan'nın yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.