Elâzığ Alacakaya'da yılanı diri diri yaktılar

Elâzığ Alacakaya'da yılanı diri diri yaktılar

Elâzığ'ın Alacakaya ilçesinde diri diri yakılan yılanın görüntüleri tepki çekti.

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde derenin yanında büyük bir yılanla karşılaşan 2 kişi, yılanı diri diri yaktılar.

İLKHA'ya ulaşan görüntüler ve bilgilere göre, isimleri öğrenilemeyen 2 kişi bir derenin yanında su göleti yapmakla uğraşırken, büyük bir yılanla karşılaştılar. Daha sonra yılan, bir ağacın altındaki deliğe girdi. Yılanı oradan çıkarıp öldürmek isteyen 2 şahıs, deliğin bulunduğu alanı ateşe verdi. Ateşten dolayı yılan, deliğinden çıkmak zorunda kalırken, 2 şahıs ellerindeki sopa ve kürekle çıkan yılana vurmaya başladı. Darbelerden sonra yılan, ateşin içinde kıvranarak öldü.

Yılanın bu halini görüntüleyen şahıslardan biri "Çıkar yılanı oradan günahtır" derken diğerinin ise "Yok yok karışma bırak yansın" dediği duyuluyor.

"İslam dini hiçbir bir canlının yakılmasına müsaade etmemiştir"

Yaşanan olay üzerine "bir canlının yakılması durumu" hakkında bilgisine başvurduğumuz Alimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, hiçbir canlının yakılarak öldürülmesinin caiz olmadığını söyledi.

İslam'ın sadece insanların değil, hayvanların haklarına da riayet edilmesini, onlara şefkat ve merhamet gösterilmesini emrettiğine vurgu yapan Molla Enver Kılıçarslan, hiçbir hayvana eziyet ve işkence etmenin veya onu ateşte yakarak öldürmenin caiz olmadığını kaydetti.

Müslümanların hayvanlara eziyet etmekten ve işkence yapmaktan mutlaka sakınması gerektiğini belirten Kılıçarslan, "Peygamberimiz (sav), 'Allah-u Teâlâ her konuda işi güzel yapmayı müminlerin boynuna bir vazife olarak yazmıştır.' buyuruyor. Hatta bu konuda Peygamberimiz (sav), 'Bir hayvan kestiğinizde onu en güzel şekliyle kesiniz, bıçağınızı bileyeniz; ama hayvanın karşısında bilemeyiniz ve başka bir hayvanın gözleri önünde başka bir hayvan kesmeyin.' buyurmaktadır." dedi.

"İslam dini şefkat ve merhamet dinidir"

İslam dininin şefkat ve merhamet dini olduğunun altını çizen Kılıçarslan, "Hatta öldürülmeleri sünnet olan yılan, akrep, fare ve kuduz köpek bile ateşle yakılamaz. Dinimiz merhamet dini olduğundan buna kesinlikle izin vermemiştir. Mesela yılan bile zehirli olup insanı ısırdığında ölümüne neden olabiliyorken, ateşe atılıp yakılmasına Allah-u Teâlâ, Peygamberi ve İslam dini buna müsaade etmemiştir. Mesela bir insanın Allah'a itaatsizlik edip bir yılanı veya kuduz bir köpeği ateşe atmasına kimsenin vicdanı tahammül etmez. Bugün yeryüzünde zulmedenlere, ateşli silahlarla insanları ve çocukları öldürenlere herkes lanet ediyor. Belki de taş ve toprak dahi bunlara lanet ediyordur. İslam'a göre katli vacip olanların bile öldürülmesi merhametle olması gerekir, ateşle yakılmaları caiz değildir. Bu insanlar için de hayvanlar için de geçerlidir." ifadelerini kullandı.

Alimlerin, peygamberin hukukunu insanlara tebliğ ile memur olduklarını sözlerine ekleyen Kılıçarslan, son olarak şunları söyledi:

"Bu tür şeyler olduğunda İslam uleması, ki Peygamberin varisleridirler, Peygamberin şeriatını insanlara tebliğ etmekle memurdurlar. Velev ki akrep olsun, yılan olsun veya çöldeki aslan gibi yırtıcı hayvanlar olsun bunların ateşle öldürülmeleri caiz değildir. Bundan dolayı İslam ulaması Allah'ın emirlerine karşı bir itaatsizliğe müsaade etmemeleri gerekiyor. Her insan ve Müslüman'ın kendini bundan muhafaza etmesi gerekir."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.