Elazığ Palu kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu foto

Elazığ Palu kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu foto

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Elazığ’ın Palu ilçesinde düzenlenen kutlu doğum etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformu’na Palu ilçesinde kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Platforma üye derneklerden Yeni İhya-Der tarafından organize edilen etkinlik Doğu Garajı meydanında yoğun katılımla gerçekleşti.

Kılınan Cuma namazının ardından başlayan programa katılanlar oluşturulan 3 ayrı noktadan şeker ikramıyla alana alındı. Bir ambulans yaşanabilecek sıkıntılara karşı acil müdahale amacıyla programın sonuna kadar etkinlik alanında bekledi.

Program Hafız Ömer Faruk Karataş’ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlithanların okuduğu mevlitlerle devam eden program İhya Kız İlahi Grubu, Özlem Ajans sanatçılarından Hikmet Kıyançiçek ve Grup Kervan’ın seslendirdiği ilahilerle coşkulu bir şekilde sürdü.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Özkan Yaman’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından tekrar Grup Kervan ve Özlem Ajans sanatçıları sahne aldı. Hz Ömer’in kızını gömme olayının anlatıldığı tiyatro gösterimi ve ilahiler ile son buldu.

Konuşmasında Hz Muhammed'in hayatında kesitler aktaran Yaman, peygamberin adalet ve liderliğini şu örnekle anlattı: ‘’Bir gün Resulullah Efendimiz vefatına yakın sahaberlerle otururken onlara hitaben : ”Kimin bende hakkı varsa gelsin alsın. Olabilir ki, birinize üzücü bir söz söylemiş veya yanlışlıkla vurmuşumdur. Kimin hakkı varsa gelsin o da bana söylesin, o da bana vursun işte sırtım.” dedi.  Sahabeden Ukkaşe bin Mihsan ayağa kalkıyor ve diyor ki: “Ey Allah'ın Resulü filan yerde siz bana kamçıyla vurdunuz. Yanlışlıkla vurdunuz ama ben kısas istiyorum.” Ve Resulullah (sav) Hz. Bilal’e seslenerek: Ey Bilal git Fatma’nın evinden kırbacımı getir, diyor. Kırbacı veriyorlar Ukkaşe’ye. Hz. Ebu Bekir Ukkaşe’nin önüne geçiyor: “Ey Ukkaşe ona vuracağına gel bana vur.”diyor. Peygamber Efendimiz, “Otur ey Ebu Bekir otur.” diyor. Hz. Ömer, Hz. Ali de Ukkaşe'ye mani olmaya çalışsa da Peygamber efendimiz onları da oturtuyor. Ukkaşe elinde kırbaçla geliyor ve Peygamber Efendimizin mübarek sırtından öpüyor.  Ve diyor ki: “Ya Resulullah ben sizin ne kadar adil bir lider olduğunuzu kıyamete kadar, bütün insanlık duysun istedim.  Sizin ne kadar adaletli bir önder olduğunuzu tüm insanlar duysun istedim diyor.”

Müslümanların birlik olmasına da vurgu yapan Yaman, “Dargınlıkları, kırgınlıkları bir kenara bırakıp, Resulullah’ın (sav) sancağı altında, onun yolunda birleşmemiz gerekiyor. Rabbim kardeşliğimizi, muhabbetimizi arttırsın.” İLKHA























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.