Elazığ Palu'da nehre atılmış Kur’an, Gülen’e ait kitaplar ve resmi belgeler bulundu video foto

Elazığ Palu'da nehre atılmış Kur’an, Gülen’e ait kitaplar ve resmi belgeler bulundu video foto

Elazığ’ın Palu ilçesinde Murat Nehri kıyısına atılmış onlarca Kur’an-ı Kerim, Fethullah Gülen’e ait kitaplar ve SODES ile ilgili resmi belgeler bulundu.

Murat Nehri’nin geçtiği Palu’ya bağlı Yeni Mahalle mevki Cumo diye ifade edilen bölgede onlarca Kur’an-ı Kerim, Elifbâ, başta Fethullah Gülen’e ait olmak üzere yüzlerce dini içerikli kitap ve SODES ile ilgili belgeler bulundu.

Dün saat 13.00 sıralarında Murat Nehri Yeni Mahalle mevkiinde geçmekte olan vatandaşlar, nehrin kıyısında yüzlerce kitap olduğunu fark etti. Söz konusu yere giden vatandaşlar gördükleri manzara karşısında gözlerine inanamadılar.

Nehrin kıyısına onlarca Kur’an-ı Kerim, Elifbâ ve başta Fethullah Gülen’e ait olmak üzere yüzlerce dini içerikli kitap ile SODES kapsamındaki yazışmaları içeren çok sayıda resmi belgenin atıldığı görüldü.   

Kur’an-ı Kerim’ler nehre saçılmış

İlke Haber Ajansına (İLKHA) bilgi veren vatandaşlar, ilk etapta şaşkınlık yaşadıklarını, öncelikle kıyıya saçılmış olan Kur’an-ı Kerim’leri, ardından da dini içerikli kitapları toplayıp güvenli bir yere aldıklarını belirttiler. Vatandaşlar, toplanan kitapların yüzlercesinin yanı sıra bir o kadar kitap ve belgenin de Beyhan Barajı’nın kapaklarının açılmasıyla akıntıya kapıldığını söylediler.

Fethullah Gülen’e ait kitap ve CD’ler bulundu

Kitapların yüzde yetmişinin Fethullah Gülen’e ait olduğunu söyleyen vatandaşlar, bununla beraber vaaz CD’leri de olduğunu belirttiler.

SODES kapsamındaki yazışmaları içeren çok sayıda belge bulundu

Çok sayıda SODES kapsamındaki yazışmaları içeren; Kovancılar Gençlik Merkezi ile Kovancılar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’ne ait resmi belgelerin de nehre atıldığı görüldü. Belgelerin içeriğinde özellikle bankalardan yapılan ödemeler, resmi kurumlardan talep edilen proje bedelleriyle ilgili bilgiler yer alıyor.  

Söz konusu kitapların ve belgelerin kim veya kimler tarafından Murat nehrine atıldığı ise henüz bilinmiyor.

Elazığ merkez ve ilçeleri Kovancılar ile Palu da paralel yapı operasyonu

Öte yandan bugün Elazığ merkezli 3 il ve 2 ilçede düzenlenen paralel yapı operasyonlarında 8 şüpheli gözaltına alındı.

Kovancılar ilçe Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü paralel yapı soruşturması kapsamında bugün sabah saatlerinde Elazığ merkez, Kovancılar ve Palu ilçeleri ile Sakarya ve Bitlis’te 11 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda, 8 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

İLKHA



















































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.