Elazığ Umut Kervanı’ndan yangında evi yanan ailelere yardım

Elazığ Umut Kervanı’ndan yangında evi yanan ailelere yardım

Elazığ Umut Kervanı, yangından dolayı evleri kullanılamaz hale gelen aileleri ziyaret ederek, hem yardımlarını ulaştırdı hem de durumları ile ilgili bilgi aldı.

Elazığ’ın Arıcak ilçesinin Karakaş köyünde çıkan yangında evi yanan 6 aileye yardımlarını ulaştıran Elazığ Umut Kervanı, bir nebze de olsa mağdur ailelere yardımcı olmaya çalıştı.

Yaşanan mağduriyetleri gidermek adına çalışmalara başladıklarını belirten Elazığ Umut Kervanı Derneği başkan yardımcısı Nihat Bakşi, evleri yanan 6 aileye yapılacak yardımlar için hayırseverlerden fedakârlık yapmalarını istedi.

Bakşi, “3-4 gün önce Elazığ’ın Arıcak ilçesine bağlı Karakaş köyünde yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı iddia edilen yangın, yan evlere de sıçrayarak toplamda 6 evin yanarak kül olmasına neden oldu. Bizler Elazığ Umut Kervanı Yardımlaşma Derneği olarak durumu yerinde tespit ettik. Can kaybının olmaması bizleri teselli ediyor. Fakat evde eşya olarak ne varsa hepsi yanarak kül olmuş. Tamamen mağdur durumdalar ve hiçbir şey ellerinde kalmamış. Evlerin tamiratı mümkün olmayacağı için bir kısım aile daha önceden boşalan evlere yerleşmiş bir kısım da akrabalarının yanına geçici olarak yerleşmiş durumdalar.” dedi.

“Bu mağduriyetler el birliği ile giderilebilir”

Bakşi, yapılan yardımları mağduriyetleri gidermek adına ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirterek, “Bizler yardımlaşma derneği olarak hayırseverlerin yapmış oldukları yardımları, mağdur ailelere ulaştırıyoruz. Rabbim daha beterinden sakındırsın, çok acı verici bir durum. Yüreğimiz yandı. Bu mağduriyetler el birliği ile giderilebilir. Bizler ulaştırılması gereken yardımları teslim etmiş bulunmaktayız. Rabbim Ümmet-i Muhammed’i afetlerden muhafaza etsin. Yapmış olduğumuz incelemelerimizde mağdur ailelerimizin farklı ihtiyaçlarının olduğunu tespit ettik. Tabi öncelikle nakdi ihtiyaçları var, çünkü tüm birikimleri ve eşyaları kül olmuş durumda. Bununla birlikte ailelerimizin beyaz eşyaya da ihtiyaçları var. Bizler Umut Kervanı olarak, hayırseverlerin verdiği yardımları mağdurlara ulaştırdık. Tabi bunun yanı sıra evleri yanan ailelerin çocuklarına ise kışlık elbise yardımımız da olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Hayırseverlerden daha fazla fedakârlık yapmalarını istiyoruz”

Havaların soğuduğunu, hayırseverlerin fedakârlık yapmalarını isteyen Bakşi,

“Hayırseverlerden daha fazla fedakârlık yapmalarını istiyoruz. Çünkü kış aylarındayız. Yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerimiz bizlere ulaşabilirler. Biz bu konuda köprü görevini üstlenmiş bulunmaktayız. Duyarlılıklarından dolayı tüm hayırseverlerden Allah razı olsun.” dedi.

 “Kullanılacak hiçbir şey kalmadı sadece üzerimde bulunan elbiselerim geriye kaldı”

Mağdur ailelerden Yaşar Özel, “Biz evde değildik, tarlada çalışıyorduk. Elektrikten kaynaklanan bir durum sanırım. Yangından sonra evde kullanılacak hiçbir şey kalmadı sadece üzerimde bulunan elbiselerim geriye kaldı. Yardımcı olan herkesten Allah razı olsun. Allah yapılan tüm hayırları kabul etsin.” dedi.

Köyün eski Muhtarı Osman Yıldırım köyün taşınacağını vurguladı.

“Vali bey köyün tamamen taşınacağını bildirdi”

Yıldırım, “Bizleri çağırdılar, yangın çıkmış dediler. Köylüler tarlada çift sürüyorlardı. Koştuk gittik artık yapacak hiçbir şey kalmamıştı. İtfaiye gelene kadar diğer evleri kurtarmaya çalıştık. Ziynet eşyalarını da kurtaramadık ne varsa kül oldu. Tüm herkes seferber oldu. Bizlerin talebi en kısa zamanda beyaz eşya malzemeleri alınsa çok iyi olur. Vali bey köyün tamamen taşınacağını bildirdi.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler