Elazığ'da 13 bin 765 öğrenci yüz yüze eğitime başladı

Elazığ'da 13 bin 765 öğrenci yüz yüze eğitime başladı

Deprem ve Coronavirus'ün gölgesinde başlayan 2020-2021 eğitim öğretim yılı 187 okulda, 8 bin 765 birinci sınıf, 85 okulda 5 bin okul öncesi öğrenci yüz yüze eğitime başladı.

Yüz yüze başlayan eğitime ilişkin açıklamada bulunan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, yüz yüze eğitim için gerekli olan tüm tedbirlerin alındığını belirtti.

Yırık, "İlimiz genelinde hizmet veren 518 eğitim kurumundan; 187 ilkokulumuzda 8 bin 765 birinci sınıf öğrencisi ile 85 anaokulumuzda 5 bin anaokulu öğrencisi olmak üzere, toplam 272 okulumuzda 13 bin 765 öğrencimiz bugün itibariyle yüz yüze eğitime başlamıştır. Yüz yüze eğitim verecek olan okullarımızda, öğrencilerimizin sağlığı için pandemiyle ilgili tüm hijyen koşulları sağlanmış olup, temizlik konusunda tüm tedbirler alınmıştır. Çocuklarımızı geleceğe daha sağlıklı bir şekilde hazırlamak ve daha sağlıklı bir eğitim süreci sağlamak amacıyla okullarımıza ateş ölçer cihazı, temizlik ve dezanfektan malzemeleri ile öğrencilerimize yetecek kadar maske temini yapılmıştır." ifadesini kullandı.

Pandemi ile ilgili öğretmen ve şoförlere gerekli eğitimin verildiğini belirten Yırık, hassasiyetle hastalığın üstesinden gelineceğini söyledi.

Yırık, "Pandemi ile ilgili gerek öğretmenlerimize gerekse servis şoförlerine gerekli tüm eğitimler verilmiştir. Okul idarelerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizin azami hassasiyetiyle birlikte pandemi sürecinin üstesinden el birliğiyle geleceğiz. 2020-2021 eğitim öğretim yılının başta ilimiz olmak üzere, tüm ülkemize hayırlı olması temennisiyle tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize sağlıklı ve başarılı bir eğitim yılı diliyorum." açıklamasında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.