Elazığ'da 5 bin 500 aileye konutları teslim edildi

Elazığ'da 5 bin 500 aileye konutları teslim edildi

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ Depremi 1. Yıl Dönümü Anma Programı ve Konut Teslim Törenine katıldı.

Elazığ depreminin yıl dönümünde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul için hedeflerinin 5 yılda 1,5 milyon  konut inşa etmek olduğunu söyledi.

Malatya'daki depremzedelere bin 195 konut teslim edildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ'da 5 bin 500 konutun teslim edileceğini toplamında 8 bin ailenin evine kavuşacağını söyledi.

"Bundan sonra yapacağımız çok işimiz var. 6 ay içinde geri kalan inşaatları da bitireceğiz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

Konutların hak sahibi vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Depremlerin ardından Elazığ'da 20 bin, Malatya'da 6 bin konutun inşasına karar verdik. Depremden sonraki 6 ayda 2 bin 517 konutu hak sahiplerine teslim ettik. Malatya'da bin 195 konutu hizmete sunduk, bugün Elazığ'da 5 bin 500 konutu daha teslim ederek toplam 8 bin ailemizi yeni evlerine kavuşturduk. 5 milyar lirayı aşan bir yatırımla 100 bin insanımız için modern ve yepyeni bir şehir inşa etmiş olduk.

Türkiye'nin geçmişte afetlere karşı güvenli bir altyapı kuramadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Ülkemizin yapı stokunun önemli bir bölümü depreme dayanıksız olarak inşa edilmiştir. Marmara depreminin ardından bu gerçek tüm çıplaklığıyla kendini göstermiştir. Elazığ, Malatya ve İzmir depremlerini yaşadık. Van, Ağrı, Erzurum ve Bingöl depremlerini de unutmadık. Türkiye, TOKİ ile 1 milyona yakın konuta kavuşmuştur. Sadece İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları 10 milyon metrekareyi bulan bir alana yayılmış durumda. Ülkemizin şehirleşme kalitesini yükseltmeyi de önemsiyoruz. Yeni projeleri yatay mimari ile hazırlıyoruz. Dikey mimari hele hele deprem bölgesinde bizim için intihardır. Son 8-9 yılda 1,5 milyon konutun dönüşümünü tamamlayarak, 6 milyon insanımızın can ve mal güvenliğini teminat altına aldık. Hedefimiz İstanbul'da acil dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konutu önümüzdeki 5 yılda tamamlamaktır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Elazığ'a son 18 yılda 16 milyar TL tutarında yatırım yaptık. 2 bin 518 derslik, yurt binaları inşa ettik. 20 bin kişi kapasiteli stadyumun inşası devam ediyor." dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler