​Elazığ’da ilk defa açılan tarım fuarına yoğun ilgi

​Elazığ’da ilk defa açılan tarım fuarına yoğun ilgi

​Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilk defa düzenlenen "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı"na yoğun ilgi gösterildi.

Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilk defa düzenlenen "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı"nda birçok ilden gelen yöresel tatlar, zirai tohumlar ve teknolojik tarım araçları başta olmak üzere farklı birçok ürün daha sergilendi.

Cumhuriyet Mahallesi'nde düzenlenen fuara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Açılışı bugün yapılan fuar 28 Eylül'e kadar devam edeceği bildirildi.

Fuarın açılışına; Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, Elazığlı iş adamları ve kurum amirleri katıldı.

Açılışta konuşan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım yapımı devam eden sulama projelerinin tamamlanması ile Elazığ’ın tarım alanında üretiminin artacağını ifade etti.

Elazığ’ın 130 bin hektarlık bir tarım alanına sahip olduğunu ifade eden Kaldırım, yapımı devam eden sulama projelerinin tamamlanmasıyla 116 bin hektarlık alanın sulanabileceğini dile getirdi.

Kaldırım, “Tarım alanlarının sulamaya açılması sulanabilir hale gelmesi gerçekten önemli. Şu anda tarım alanlarımızın 130 bin hektarından 76 bini sulanabilir durumda. Devam eden çok önemli projeler var Uluova Projesi gibi Kanatlı ve Esenlik Barajları gibi yapımı devam eden 10 projemiz var. Bunların bitmesiyle birlikte inşallah 40 bin hektar alan daha sulanabilir hale gelecek. Tarım alanlarımızdan 116 bin hektarın sulanabilir hale gelmesi ile çok önemli bir sorunda kısa vadede giderilmiş olacak. Bu alanların sulamaya açılması önemli, katma değeri daha yüksek çiftçinin daha fazla gelir elde edebileceği ürünlerin yetiştirilmesi önemli” ifadelerini kullandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan yaptığı konuşmada Elazığ’ın her yönüyle bir tarım şehri olduğunu belirtti. Karahan, “Elazığ ilimiz potansiyeliyle, coğrafyasıyla ve iklimiyle gerçekten tam bir tarım ve hayvancılık kenti. Sahip olduğumuz kapasitenin daha da geliştirilmesi ve ileriye götürülmesi noktasında bu tür organizasyonları önemsiyor ve bundan sonrada bunların devamlılığını hep birlikte sağlayacağız. Elazığ orciği ile Ağın leblebisi ile yıllık 85 bin ton üzüm üretimi ile öne çıkan ve daha da geliştirilmesi gereken bir potansiyele sahip” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından fuarın açılışını gerçekleştiren Vali Kaldırım daha sonra fuar alanını gezdi.

Giresun fındığını Elazığ’da gerçekleştirilen tarım fuarında sergileyen Samet Şenemre, “Giresun’dan kendi imalatımız olan fındık ve fındık ezmesini sergilemek için geldik. Son derece güzel bir fuar bu organizasyonu yapanlara teşekkür ediyorum. Ayın birine kadar inşallah Elazığ halkına hizmet vermeye çalışacağız.” dedi.

Elazığ’da ilk defa açılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık fuarı 28 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında Cumhuriyet Mahallesinde oluşturulan alanda devam edecek. Fuarın saat 10.00 ile 19.00 arası açık olacağı belirtildi. (Ebubekir Yavuz- İLKHA)  
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.