Elazığ'da otizmli çocuklar bir araya geldi

Elazığ'da otizmli çocuklar bir araya geldi

Elazığ'da otizmli çocuklar, "Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla bir araya geldiler.

Elazığ Belediyesi, Mavi Işık Derneği ve Elazığ Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından "Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte birçok otizmli çocuk bir araya geldi.

El boyasıyla el izi çıkartması yapan otizmli çocuklar ata binip, müzik dinleyerek eğlendiler.

Kültür Park Down Kafe'de gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Abdulhakim Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç, İl Sağlık Müdürü İbrahim Halil Akkuş, engelli dernekleri, otizmli çocuklar, aileleri ve öğretmenleri katıldı.

Burada katılımcılara hitap eden Kenç, herkesin bir engelli adayı olduğunu söyledi. Kenç, "Burada topluma vermek istediğimiz mesaj, herkes normalde bir engelli adayıdır. Her insan bir gün başkasının yardımına muhtaç olabilir. Empati yaparak bunu dert edinmelidir." dedi.

Otizmli bireylerin engelli olmasından ziyade özel bireyler olduğunu belirten Akkuş ise "Bildiğiniz gibi esas problemimiz çocuğumuzun farklı olması. Aslında bunu bir engel olarak görmemek lazım. Bu farklılık onun özelliği, özel kişi aslında. Biz engelli bir birey değil, özel bir bireye sahibiz. 'Onunla daha farklı nasıl ilgilenebiliriz?' düşüncesiyle hareket etmemiz gerekiyor. Biz otizmi daha çok ilkokul seviyelerinde tespit ediyoruz. Şu anda daha önce tespit etme çalışmaları var. Bunlar eğitimlerle devam ediyor. Anaokulunda hatta daha önce tespit edebilirsek rehabilitasyon ve topluma kazandırılması anlamında güzel çalışmalar yapabiliriz." ifadelerini kullandı.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler