Elazığ'da Prof. Dr. Fuat Sezgin şiir ve kompozisyon yarışması

Elazığ'da Prof. Dr. Fuat Sezgin şiir ve kompozisyon yarışması

Elâzığ'da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen resim, şiir, karikatür ve karakalem yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile 2019'un  Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı ilan edilmesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen resim, şiir, karikatür ve karakalem yarışmasında Elazığ'da dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ödül programında geçmişten günümüze İslam bilginleri karikatür yarışması, İslam Bilim Tarihi Tasarımları Kara Kalem Yarışması, İslam ve Bilim Şiir yarışması ve İslam Bilim ve Teknoloji Mirası Kompozisyon yarışması düzenlendi.

Ödül töreninde konuşan Elazığ Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in tutumuna vurgu yaparak öğrencilere Fuat Sezgin’in yakından takip edilmesine vurgu yaptı.

Gürtürk, "Cumhurbaşkanlığımızın genelgesiyle bu yıl Fuat Sezgin yılı olarak ilan edildi. Bizler de bu vesile ile şiir, kompozisyon ve resim alanlarında siz kıymetli öğrencilerimizin, gerçekten büyük İslam mütefekkiri dediğimiz ve İslam alanında en güzel çalışmaları yapan hocamız hem dünyada hem de Türkiye’de tanınan bilinen ve yol yöntem çizen bir kişi olarak tanıyoruz ve biliyoruz. İnşallah hocamızın yapmış olduğu çalışmaların izinde sizler de gideceksiniz ve bu çalışmaları yapacaksınız." dedi.

Gürtürk, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatından kesit anlatarak konuşmasını sonlandırdı.

Kompozisyon alanında dereceye giren Şehit Piyade Binbaşı Zafer Kılıç İmam Hatip Anadolu Lisesi Öğrencisi Buse Sarıtop, "Beni bu kompozisyonu yazmaya iten en öncelikli durum insanların Fuat Sezgin’i tanıması ve onun yolunda ilerlemeleri ve onun gibi büyük bir insan olabilmeleri içindi." ifadelerini kullandı.

Ortaokulları kompozisyon yarışmasında birinci olarak dereceye giren Baskil Mustafa Bilbay Ortaokulu öğrencisi Emine Karataş ise "Gerçekten bizler için önemli bir İslam ve bilim tarihçisi. Bizlerin değerlerini ortaya koyan ve yok olmamıza karşı çıkan bir değer." dedi.  

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler