Elazığ'da Siyer Sınavı'na ilgi

Elazığ'da Siyer Sınavı'na ilgi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Elazığ'da gerçekleştirilen Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na halk ilgi gösterdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Türkiye genelinde düzenlediği ve yaklaşık 200 bin kişinin katıldığı Kutlu Doğum Siyer Sınavı Elazığ'da yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı Siyer Sınavı merkez Palu, Kovancılar, Karakoçan, Alacakaya, Arıcak ve Maden ilçelerinde saat 10.30'da başladı. Katılımcılar, bir kere daha sınava girmenin heyecanını yaşamış oldular.

Sınav hakkında açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Elazığ Koordinatörü Mustafa Yılmaz, "Elazığ'da 6 merkezde bu sınavı yaptık. Beklenenin üzerinde katılım gerçekleşti. Amaç başta Allah'ın rızasıdır. Onun resulünü hayatımıza rehber kılmak ve onu tanıtmaktır. Bu yıl da geçen yılki gibi zorluklarla karşılaştık. Yine okul verilmedi. Bütün ilçelerde de okulları iptal ettiler. Yazdığımız dilekçeler ve yaptığımız görüşmeler sonucu sınava 2 gün kala okul verildi. Umarım seneye bu zorlukları yaşamayız." dedi.

Siyer Sınavı'na katılmanın mutluluğunu yaşayan katılımcılar ise bu vesileyle Hz. Muhammed'i daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını ifade ettiler.

İLKHA

















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.