Elazığ’ın Palu ilçe sakinleri Belediyeden şikayetçi

Elazığ’ın Palu ilçe sakinleri Belediyeden şikayetçi

Elazığ’ın Palu ilçesi Kültür Mahallesi Muhtarı, Belediyenin mahallelerine hizmet götürmediğini, başkanla görüşmeye gittiğinde ise kendisini tersleyip kovduğunu ileri sürdü.

Elazığ’ın Palu ilçesinde Kültür Mahallesi Muhtarı Soner Öztürk Belediyeden şikâyetçi. Palu Belediye Başkanı Sait Dağoğlu’yla görüşmeye gittiğini ama başkanın kendisini tersleyip kovduğunu ileri sürdü.

Kültür Mahallesi Muhtarı  Öztürk, mahallelerinde çöplerin yığıldığı halde alınmadığını, ilçenin diğer yerlerine yapıldığı halde mahallelerine parke döşenmediğini belirterek şunları söyledi:

“İşte mahallemizin hali ortada.2015-2016 yılındayız ve mahallemizin hali ortada, derdimiz, pisliklerin alınmaması, mahallemizde parke olmayışı. Ben birkaç sefer belediye başkanımızın yanına gittim, beni   mekânında,  ‘Çık git istemiyorum, senin işin değil, yapmıyorum’  gibi sözlerle beni kovdu. Kendisiyle görüşmek istedim, mahallenin parke sorunlarıyla ilgili. ‘Gidin beni istediğiniz yere şikâyet edebilirsiniz, gelin isterseniz beni dövün, ben bildiğimi yaparım, kimseyi dinlemem, şeyi ben yaparım ben ederim, kendi bildiğimi yaparım’ gibi  sözlerle beni dışarı çıkarttı. Palu’nun bu dönemde bütün köylerde bile parkenin olması, Palu gibi büyük bir ilçenin hem de giriş mahallesinin parke yapılmaması, çöplerimizin bu halde olması zorumuza gidiyor. Muhtar olarak,  vatandaşlar gelip bana derdini anlatıp mahallenin durumunu söylüyor. Ben de bizden üst yetkililere Belediye Başkanımıza kaç sefer bu konuları iletmeme rağmen, hiçbir şekilde ilgilenmedi belediye başkanı. Kaç sefer gittim, ‘yapmıyorum, etmiyorum’ diyor.”   

Muhtar Öztürk, mahallelerinin parke ihalesinin yapılmış olmasına rağmen, neden yaptırılmadığına anlam veremediğini belirterek, “Kültür mahallesinin geçen yıl bildiğim kadarıyla parke ihalesi yapılmasına rağmen, parke çalışması yapılmadı. Çöpler içler acısı. Belediye Başkanımız Sait Dağoğlu’nun mahallemizin ne halde olduğunu görüp, yetkililerin gerekli şeyleri yapmasını istiyorum. Başkanın yanına kaç defa gittim, bir çözüm üretemedi. Ben de yetkililere duyurmak için basına, mahallemize ve halkımıza bildiriyorum. Vatandaşlar gelip bana soruyor, ‘sen muhtarsın, mahalleyi parke yapamıyorsun’ diyorlar. Benim bir makinem, aracım bunları yapacak maddi gücüm yok. Ben de bundan dolayı Belediye Başkanımıza söylüyorum, o da gereken çözümü üretmiyor. Ben de ondan dolayı gerekenin yapılmasını istiyorum.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.