Elazığlılar Kadir Gecesini evlerinde ihya ettiler

Elazığlılar Kadir Gecesini evlerinde ihya ettiler

Coronavirus (Covid-19) nedeniyle camilere gidemeyen Müslümanlar evlerini birer mescide çevirerek Ramazan ayını, önemli gün ve geceleri evlerinde aile fertleriyle birlikte idrak etmeye çalışıyor.

Birçok aile rahmetin bol olduğu mübarek Ramazan ayından faydalanabilmek adına aile içi programlar düzenleyerek değerlendiriyor. Bu ailelerden biri olan Durmaz ailesi de evlerine kurmuş oldukları ses sistemiyle hem kendileri hem de komşuları yaptıkları programlardan istifade ediyor.

Aile reisi Rahmetullah Durmaz, Ramazan ayının ümmetin kurtuluşuna vesile olmasını Allah’tan dilediğini vurguladı.

Durmaz, "Allah Teala bu gece bizlere bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini ihya etmeyi nasip etti. Ben cami aşığı bir insanın ve camiden uzak duruyoruz. Bu yüzden ibadetlerimizi evimizde eda etmeye çalıştık. Cüzlerimiz evimizde okuyarak teravih namazlarımızı kıldık. Bu gece Kadir Gecesi münasebetiyle hem komşularımıza hem de kendimiz için program yaptık. Tabi ses sistemimizle birlikte… Allah Teala bu gecenin hayrına ve bereketi için darda olanlara kolaylık, ferahlık naip etsin. Hastalara şifa versin ve ölmüşlere rahmet eylesin. Bu mübarek gecemizi ümmetin uyanışına vesile kılsın inşallah. Bu hastalığı bizlerden uzaklaştırsın, Müslümanlara yardım etsin ve camilerimizin tekrar açılmasına vesile kılsın.” dedi.

Ramazan ayını evlerinde geçirmek zorunda kaldıklarını belirten Enes Durmaz, şer görüneni hayra çevirme gayretinde olduklarını kaydetti.

Dünyayı esir alan virüs tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını belirten Durmaz, "Tabi bu virüsün yayılmaya başlaması ile birlikte bir takım tedbirler alındı. Alınan tedbirler arasında camilerin kapatılması da vardı. Camilerin kapanması ile birlikte Ramazan ayını ve özel gün ve geceleri camilerde geçiremediğimiz için hüzünlüyüz. Lakin bunu evlerimizde ve çevremizde bulunan akrabalarımızla en iyi şekilde değerlendirmenin gayreti içerisinde olduk. Geldiğimiz bu noktada bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesini idrak ediyoruz. Bizde bu geceyi daha iyi nasıl değerlendirebiliriz diye düşünürken, kurduğumuz ses sistemi sayesinde hem komşularımız ve çevremiz hem de bizler geceyi daha iyi değerlendirmenin gayreti içerisinde olduk. Rabbim yaptığımız ibadetlerimizi kabul eylesin. Ramazan ayı içerisindeyiz ve camilerimiz kapalı, bu nedenle teravih namazlarımızı evlerimizde kılmaya çalıştık. Buna binaen cüzlerimizi okuyoruz. Hayat eve sığar düsturuyla bizler ailemizle birlikte bunu nasıl daha iyi değerlendirebiliriz gayreti içerisinde olduk.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler