Elazığlılar yeni Coronavirus tedbirleri hakkında ne düşünüyor?

Elazığlılar yeni Coronavirus tedbirleri hakkında ne düşünüyor?

Elâzığ halkı, hafta içi her gün belirli saatler arasında, hafta sonu ise tamamen sokağa çıkma kısıtlamasının getirilmesiyle ilgili görüşlerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeni bir karar alınıncaya kadar pazartesi, salı, çarşamba, perşembe ve cuma günlerinde 21.00-05.00 saatleri arasında, hafta sonlarında ise tamamen sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını duyurmasının ardından devreye giren kısıtlamalarla ilgili Elâzığ halkı değerlendirmelerde bulundu.

Halkın yeni tedbirler hakkında neler düşündüğünü sorduk, işte cevaplar:

"Kuralları ihlal edenleri uyardığımız zaman tepkiyle karşılanıyoruz"

Alınan tedbirlerin yeterli olduğunu dile getiren Asım Kaya, "Kendimizi düzeltmediğimiz müddetçe düzelmeyiz. Kendinizi düzeltin… Devlet sigara içme diyorsa içme kardeşim, maskeni tak diyorsa tak. Artık bir polis memuru bir bayanla baş edemiyor. Niye maskeni takmıyorsun? Sende bir şey yok belki ama karşıdakinde var. Minibüsteki bir bayana maskeni tak diyorum, 'Sana ne' diyor. Sonra tepki alıyorsun o bayandan." ifadelerini kullandı.

"Temizliğe dikkat etmeliyiz"

Hastalıkla mücadelede en önemli olan şeyin temizlik olduğuna dikkat çeken Kamer Bağlar, "1400 sene önce Peygamberimiz 'Temizlik imanın yarısıdır.' diyerek temizliğe dikkat çekmiştir. Biz temizliğe dikkat etmiş olsak demek ki bu virüsten en kısa sürede kurtulmuş olacağız." dedi.

"Alınan kararlar yetersiz!"

14 günlük tam karantinanın uygulanması gerektiğini belirten Murat Özdemir, "Tedbirlere kimse uymuyor zaten. Bence Bilim Kurulunun aldığı tedbirler yetersiz geliyor. Yani tamamen bir sokağa çıkma yasağı olsa, 14 günlük tam karantina olsa bu sayıları ancak o şekilde düşürebiliriz. Biliyorsunuz büyükşehirlerde spor salonları hastaneye çevriliyor. Yakında küçük şehirlerde de bunlar olacak. Ama 30 binlerde olan vaka sayısını bu şekilde düşüremeyiz. Caddeler ve otobüsler tıklım tıklım dolu. Yani çay ocağı, lokanta ve kahvehaneleri kapatmak bir çözüm değil. Sadece kısmi bir çözüm. Bu çözümün vakayı durduracağına inanmıyorum, sadece yerimizde sayarız." ifadelerini kullandı.

"Kısıtlamaların yeterli olduğunu düşünüyorum"

Hükümetten 20 yaş altı için kısıtlamalarda bir alternatif beklediklerini dile getiren öğrenci Abdulkadir Şenoğlu, şöyle konuştu:

Sokağa çıkma kısıtlamasının da başlamasıyla beraber özellikle biz 20 yaş altı arkadaşlarımız için daha sıkıntılı bir süreç olacak. Bunu için hükümetimizin bizim için de alternatif bir projesi olursa çok mutlu oluruz. Şu anda Elâzığ'ın en işlek caddesindeyiz. Halkın ne kadar yoğun ve iç içe yürüdüğüne şahit oluyoruz. Bir yere kadar kısıtlamaların doğru olduğunu düşünüyorum.

"Virüsten daha çok geçim sıkıntımız var"

Bir şekilde tüm esnafların virüsten etkilendiğini belirten esnaf, "Bu kısıtlamalarla birlikte vatandaşın çoğu işine gelemeyecek. İşlerine gelemeyenler evlerini nasıl geçindirecek. Vatandaşın kafasında bunlar bir soru işareti olarak kalıyor. Tamam, tedbirler alınsın ancak bu vatandaşın da geçim sıkıntısının giderilmesi lazım. Şu anda milletin virüsten daha çok geçim sıkıntısı var. Evimize ekmek götüremiyoruz." dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler