Elazığlılara "Çanakkale Menüsü" ikram edildi

Elazığlılara "Çanakkale Menüsü" ikram edildi

Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümünde, Elazığlılara “Çanakkale Menüsü” ikram edildi.

Elazığ Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102’nci yıl dönümü dolayısıyla öğretmenevi önünde vatandaşlara, o günün şartlarını hatırlatmak ve yaşatmak amacıyla yarma buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikramında bulundu.

Çanakkale Savaşı’nın zorluklarını, yokluğun ve sıkıntının boyutlarını anlatmak ve elde edilen zaferin ne derece önem arz ettiğini hatırlatmak amacıyla “Çanakkale Menüsü” adlı bir program düzenlediklerini belirten Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Karaaslan, Çanakkale şehitlerini rahmetle yâd ettiğini söyledi.

Karaaslan, "18 Mart 1915 günü Çanakkale cephesinde Mehmetçiğimize, askerimize hangi menü verildiyse bizler de bugün aynı menüyü vatandaşlarımıza ikram ederek onları anlamaya çalıştık. Askerimiz o gün yokluktan dolayı öğlen yemeği yiyemedi. Sabah yediği üzüm hoşafı ve akşam da buğday çorbası ile o kutlu zaferi bizlere armağan etti. Bizler bir kez daha bugünkü güçlü Türkiye'nin temelini atan o cesur askerlerimizi, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.