Elektrik kesintilerine kızan çiftçiler trafo bastı

Elektrik kesintilerine kızan çiftçiler trafo bastı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde elektriklerin sık sık kesilmesine tepki gösteren çiftçiler, TEİAŞ trafo merkezini bastı.

DİYARBAKIR - Yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle ekinlerini sulayamadıklarını belirten Bismilli çiftçiler, TEİAŞ Bismil trafo merkezini bastı.

 

Bismil’de 07.00-10.00 ve 16.00-19.00 saatleri arasında elektrik kesintisi nedeniyle tarlalarını sulayamadıkları için ekinlerinin kuruduğunu öne süren çiftçiler, sabah saatlerinde Bismil Tekel Mahallesi Eski Diyarbakır yolu üzerinde bulunan TEİAŞ Bismil Trafo Merkezini basarak eylem yaptılar.

 

DEDAŞ Diyarbakır ekibi TEİAŞ Bismil Trafo Merkezine gelerek, elektriklerin onarım çalışmaları nedeniyle kesildiğini bunun için ellerinde resmi yazı olduğunu söyledi. İkna olmayan çiftçiler, elektriğin yeniden kesilmesi üzerine BİSMİL TRAFO MERKEZİ binasını taşladı, DEDAŞ görevlilerine ait araçlara saldırdı.

 

Olay yerinde mahsur kalan DEDAŞ görevlileri yarım saat sonra polis zırhlı araçlarıyla binadan çıkarıldı.

 

Çiftçiler adına konuşan Karacık köyünden Muzaffer Çalın, “Mısırlarımız kurudu, pamuklarımız kurudu. Nerede yetkililer? Niye kimse gelmiyor? Tüm çiftçilerimizi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Çiftçi tarlasında kuru ekmekle besleniyor. Varını yoğunu tarlaya yatırmış. Primlerimizi bloke etmişler, zaten destekleme primleri ödemiyorlar.  Bir de günde 7-8 saat elektrik kesintisi yapıyorlar. Elektrik yok, günde 8 saat kesinti mi olur? Geldiği zaman da bir düşüyor, bir yükseliyor. Çiftçinin bankalara borcu var. Elektrik kesintileri devam ederse, mısır ve pamuk kuruyacak.” dedi.

 

Çiftçi Ramazan Biber de, ekinlerin sulanma zamanı geldiğini fakat kesintiler nedeniyle sulama yapamadıklarını belirti. Biber, “Elektrik düşük voltaj olunca trafolarda patlama oluyor.  Bismillin enerji hattında yaklaşık 110 köy ve mezra var, hepsi aynı sorunu yaşıyor. Tüm mal varlığımız tarlada ancak kurumuş durumda. Kurumdan kuruma sevk ediliyoruz ancak karşımızda bir muhatap bulamıyoruz." diye konuştu.

 

Yetkililerden, onarımdan sonra elektriklerin bırakılacağı ve bir daha kesinti yapılmayacağı sözünü alan çiftçiler, TEİAŞ Bismil Trafo Merkezi  önünden ayrıldı.  (Hasan Gündüz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.