Elektrik mühendisleri mayına bastı: 2 yaralı

Elektrik mühendisleri mayına bastı: 2 yaralı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde PKK’lilerce tahrip edilen yüksek gerilim direğini onarmaya giden TEİAŞ personeli iki mühendis, kurulan mayınlı tuzağa basınca ağır yaralandı.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde PKK’lilerce bombalı saldırı ile tahrip edilen yüksek gerilim direğini onarmak için giden Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ)’de görevli iki başmühendis mayına basarak ağır yaralandı.

Mayına basarak yaralanan mühendislerin İrfan Sofuoğlu ve Fatih Acar olduğu belirtilirken Sofuoğlu’nun durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Hatay Valiliğinden açıklama

Mayınlı tuzakla ilgili Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, İskenderun İlçesi Azganlık Mahallesi Amanoslar kırsalında 11 Ağustos 2015 Salı günü yüksek gerilim hattına yönelik yapılan sabotaj ile ilgili olarak olay yeri incelemesi yapmak ve TEİAŞ ekibinin emniyetini sağlamak maksadıyla güvenlik güçlerinin söz konusu bölgeye intikal ettirildiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında, “14 Ağustos 2015 Cuma günü güvenlik güçleri ile mayın tespit köpek timi tarafından yapılan incelemede tespit edilemeyen ve teröristlerce önceden döşenen el yapımı patlayıcı saat 07.30 sıralarında görevlilerden birinin basması neticesinde infilak etmiştir.” denildi.

Mayının el yapımı bir düzenek şeklinde hazırlandığı belirtilen açıklamada, “Yaralı personel MKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ile İskenderun Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olayla ilgili olarak adli ve idari tahkikata başlanılmıştır.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.