Elektrik sorunu yaşayan Çınarlılar DEDAŞ'ın önüne gelerek tepki gösterdi

Elektrik sorunu yaşayan Çınarlılar DEDAŞ'ın önüne gelerek tepki gösterdi

Çınar ilçemize bağlı kırsal mahalle sakinleri elektriklerinin sık sık kesilmesi ve elektronik cihazlarına zarar vermesi şikayetiyle DEDAŞ'ın Çınar Şubesi önüne gelerek tepki gösterdi.

Çınar ilçemize bağlı Yaprakbaşı, (Baré) Düzova (Qerhéta) ve Demirölçek (Kelé) kırsal mahallelerinde ikamet eden halk, DEDAŞ önüne gelerek sorunun çözülmemesine tepki gösterdi.

Mahallelerinden geçen 2 hattın birinin kesildiğini ve direklerin kaldırıldığını söyleyen halk, sadece bir hattın bırakıldığını, o kalan tek hattan gelen elektriğinde yüksek voltajlı olduğunu, elektriğin 20 dakikada bir kesintiye uğramasının yanı sıra yüksek voltaj sebebiyle elektronik cihazların bozulduğunu belirtti.

Halk, birkaç sondaj borcunun olduğunu, bu borçların yapılanmaya gidildiğini buna rağmen bu mahallelere bu şekilde muamele gördüğünü, bu sorunun depremden önce, yaklaşık olarak 4 ay önce başladığını kaydetti.

Sorunun çözülmesini isteyen halk, evlerde cihaza bağlı yaşayan yaşlı, çocuk ve hastaların bulunduğunu, elektriklerin kesilmesi durumunun bu durumdaki insanları zor durumda bıraktığını, elektriğin olmaması ve sürekli kesintiye uğramasının sondajlarda arızalara ve yanmalara sebep olduğunu, bu arızaların ciddi maddi kayıplara yol açtığını ve sulamanın olmaması sebebiyle ekinlerin kurumasına neden olacağını ifade etti.

img-20230510-wa0013.jpg

img-20230510-wa0012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.