Elektrik sorunu yaşayan Nusaybin halkı çözüm bekliyor

Elektrik sorunu yaşayan Nusaybin halkı çözüm bekliyor

Sokağa çıkma yasağının kalktığı Mardin’in Nusaybin içesinde elektrik ile alt yapı sorunu devam ediyor.

Nusaybin'de, PKK'nin çukur ve barikat siyasetinin ardından başlayan çatışmalarda ilçenin en büyük 6 mahallenin yıkılmasıyla birlikte ilçede elektrik ile alt yapı sorunu meydana gelmişti. Elektrik sorunları çözülmeyen Mahalleli sorunların çözüm bekliyor.

Nusaybin Kaymakamlığı tarafından 22 Nisan’da Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla Mahallelerinde tel bölge dışında kalan yerleşim yerlerinde sokağa çıkma yasağı tamamen kaldırıldı.

Sokağa çıkma yasağının kalkmasıyla birlikte Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde alt yapı, üst yapı ve elektrik sorunu yaşanıyor.  Yasağın kalkmasıyla tahrip olan alt yapı ve elektrik direklerinin yenilenmesi devam ediyor.  Çalışmaların çok ağır ilerlemesinden şikâyet eden mahalle sakinleri çalışmaların hızlanmasını istiyor.

Bazı sokaklarda yeni elektrik direkleri için yer belirlendiği ve kazıldığı halde bölgede çalışmaların yapılmadığından şikâyetçi olan mahalle sakinleri, evlerine veya iş yerlerine bir an önce elektrik verilmesi için yetkililerden yardım beklediklerini dile getirdiler.

Geçici olarak evlerine çektikleri elektrik kablosunun tehlike saçtığını belirten Murat Akyüz, evlerine yakın elektrik direğinin dikilmesi için yaptıkları tüm başvuruların sonuçsuz kaldığını ileri sürdü.

Akyüz, "Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasından bu yana biz evimize yakın elektrik direği olmadığından evimizden 300 metre uzağından elektrik çekmek zorunda kaldık ve havalarının ısınmasıyla genleşen teller yola iniyor,  yoldan geçen araçların, TIR'ların çarpmalarından ve meydana  gelecek tehlikelerden çekiniyoruz. Sokağa çıkma yasağında yıkılan elektrik direklerin yerine yenileri dikildi. Bizim evin önünde de 2 tane elektrik direğinin konulacağı yerin yapılmasına rağmen çalışmaları yarıda bıraktılar. Yetkilileri defalarca aramamıza rağmen herhangi bir çalışma yapılmıyor." dedi.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.