Elektrik tellerinden çıkan kıvılcım üç evi yaktı

Elektrik tellerinden çıkan kıvılcım üç evi yaktı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Altay köyünde elektrik tellerinde çıkan kıvılcımın yol açtığı yangında üç ev ve evlere ait ahırlar yandı.

DİYARBAKIR - Dicle'ye bağlı Altay köyünde kışın hayvanlara verilmesi için köylülerin üst üste istifledikleri yapraklar, elektrik tellerinden çıkan kıvılcımla bir anda alev aldı. Yanmaya başlayan yapraklar, şiddetli esen rüzgârın etrafa savurmasıyla evlerin ve ahırların yanmasına neden oldu.

 

Çıkan yangını fark eden köylüler Dicle ve Ergani'deki itfaiye ekiplerine haber verdiler. İtfaiye ekipleri olay yerine intikal ederek yanan üç evi ve bu evlere ait ahırları güçlükle söndürdüler.

 

İlk müdahaleyi kendilerinin yaptığını söyleyen köylüler, rüzgârın çok şiddetli esmesi ile alevlerin kısa sürede büyüdüğünü, tutuşan yaprakları etrafa savurarak evlerinin, ahırlarının ve samanlıklarının yanmasına neden olduğunu söyledi. Can kaybının olmadığı yangında evi yanan Fatma Ekrem ve Meşediye Aydoğdu, yangın nedeniyle şok geçirdiler.

 

Dicle Devlet Hastanesine kaldırılan Fatma ekrem ve Meşediye Aydoğdu kısa süre sonra taburcu edildi.

 

Evleri ve ahırları yanan Mehmetşah Aydoğdu, Ensari Çelik, Kasım Ekrem, köyde çiftçilikle uğraştıklarını ve yangın nedeniyle çok mağdur olduklarını söyleyerek, devletin kendilerine yardımcı olmasını istediler.

 

Yangınla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi. (Zeki Kaya-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.