Elektrikleri kesildiği için susuz kalan köylülerin hayvanları telef olmak üzere

Elektrikleri kesildiği için susuz kalan köylülerin hayvanları telef olmak üzere

Mardin’de hayvancılıkla uğraşan bir vatandaş, Dicle Elektrik şirketinin elektrik kesintilerine “Ben bu hayvanlarıma nasıl su getireceğim! Allahtan korkunuz yok mu? İnsanları bırakın hayvanları için yapmayın bunu!” diyerek tepki gösterdi.

Dicle Elektrik Mardin İl Müdürlüğü, 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nde tarımsal sulama abonelerinin borcunu öne sürerek enerji kesintine gitmişti.

Kırsal mahallelerin elektrik fazlarını 3’ten bire indiren elektrik şirketi, kırsal mahallelerinin büyük bir bölümünü karanlıkta bıraktı. Tek faz elektrik verildiği için su pompaları da çalışmazken, uygulama sonrası binlerce insan susuz kalmıştı.

Günlerdir karanlıkta ve susuz bir şekilde hayatlarını idame ettirmeye çalışan köylüler, duruma tepkili…

İnsanlar gibi hayvanlar da susuz kaldı

İnsanlar gibi hayvanlar da susuz. Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı Güneyli (Kuçûka) Mahallesinde hayvancılıkla uğraşan bir vatandaşın haykırışı durumun vahametini gözler önüne serdi.

Köylülerin, Kurban Bayramına sayılı günler kala büyük bir umutla besledikleri hayvanlarının susuzluktan telef olmak üzere olduğu bilgisi paylaşıldı.

“Allah’tan korkunuz yok mu?”

DEDAŞ’ın hukuksuz elektrik kesintilerine tepki gösteren vatandaş, çektiği video kaydında şöyle diyor:

“Ben bu hayvanlarıma nasıl su getireceğim! Allahtan korkunuz yok mu? Mardin Artuklu Güneyli Mahallesi. Nereden getireceğim bu hayvanlara su. Allah’ınız yok mu sizin. Allah’ınız yok mu? İnsanları bırakın hayvanları için yapmayın bunu. Allah’tan korkunuz yok mu? Nereden getireceğiz suyu. Reis’in emriymiş! Reis dediğin böyle mi yapar? Bu, Reislik mi yoksa büyük bir zulüm mü?”

İLKHA


Elektrikleri kesildiği için susuz kalan köylülerin hayvanları telef olmak üzere

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler