Elektromanyetik dolandırıcılığa dikkat!

Elektromanyetik dolandırıcılığa dikkat!

Bazı dolandırıcıların, belediyelerin ismini kullanarak manyetik alan ölçümü bahanesiyle evlere girdiğini söyleyen yetkililer, vatandaşların bu konuda dikkatli olmasını istedi.

Telefon dolandırıcılığı, kredi kartı kopyalama, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp vatandaşları kandırarak yapılan dolandırıcılık yöntemlerine belediyelerin ismini kullanarak manyetik alan ölçümü bahanesiyle evlere girme de eklendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, son günlerde bazı kişilerin, kendilerini belediye görevlisi olarak tanıtıp manyetik alan ölçümü yapma bahanesiyle evlere girdiği ve birkaç günlük cihaz takmak istedikleri belirtildi.

Şehirde elektromanyetik alan ölçümü yapma yetkisine sahip tek kamu kurumunun Büyükşehir Belediyesi olduğunun bildirildiği açıklamada, bu ölçümlerin vatandaşlardan talep gelmesi halinde gerçekleştirildiği ifade edildi.

Herhangi bir talep olmadan hiçbir evde ölçüm yapılmadığının kaydedildiği açıklamada, vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları istendi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.