Emniyet kemerinin önemi uygulamalı olarak gösterildi

Emniyet kemerinin önemi uygulamalı olarak gösterildi

Ardahan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, "emniyet kemeri ile hayata bağlanın" uygulaması ile kazalara karşı emniyet kemerinin önemini, uygulamalı olarak gösterdi.

ARDAHAN - Valilik binası önünde yapılan uygulamalı programa katılan Vali Seyfettin Azizoğlu, "Emniyet kemeri, olası bir kaza anında hepimizin hayatını kurtaracak önemli bir araçtır" dedi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Valilik binası önünde bir otomobil kullanılarak hazırlanan düzenekle, vatandaşlar ve öğrencilere emniyet kemerinin olası kaza durumlarında ne denli önemli olduğu gösterildi. Vatandaşların ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği uygulamada istekli olan vatandaşlar kurulu olan düzenekte ki araca bindi ve ilk aşamada emniyet kemeri takılmadan düzenek çalıştırıldı. Emniyet kemeri takmayan araç sürücüsü dönerek sarsılan araç içerisinde zor anlar yaşadı. İkinci etapta emniyet kemerini kullanan sürücü, araç dönerek sarsılmasına rağmen koltuğunda sabit olarak kaldı.

Uygulamayı izleyen Vali Seyfettin Azizoğlu, emniyet kemerinin olası kaza durumlarında önemli derecede hayat kurtaran bir araç olduğunu söyledi. Ardahan'da emniyet kemeri kullanma alışkanlığının düşük olduğuna vurgu yapan Vali Azizoğlu, "İlimizde emniyet kemeri kullanımı yüzde 10 ve bu çok düşük bir rakamdır. Emniyet kemerinin ne denli önemli olduğunu burada yaşayarak görüyoruz. Çünkü trafik kazalarında ki ölümlerin çoğunluğu emniyet kemeri kullanmamaktan kaynaklanıyor. Bu nedenle emniyet kemeri kullanmayı alışkanlık haline getirmeliyiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler