Emperyalist tahakkümü sona erdirecek adımlar atılmalı

Emperyalist tahakkümü sona erdirecek adımlar atılmalı

İslami Araştırmalar Topluluğu tarafından açılan Dünya Mazlumları konulu resim sergisini ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, İslam âleminin emperyalist tahakkümü sona erdirecek adımları atması gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz ve beraberindeki partili heyet, Batman Üniversitesi İslami Araştırmalar Topluluğu’nun Mustazaflar Haftası münasebetiyle düzenlemiş olduğu "Dünya Mazlumları" konulu fotoğraf sergisini ziyaret etti.

Batman Üniversitesi Merkez Kampüste, Yeni Zelanda’da haçlı teröründe şehid olan Müslümanların bulunduğu fotoğraf kareleri başta olmak üzere dünya mazlumlarının yürek yakan durumlarının gösterildiği sergiyi ziyarete gelen Durmaz ve beraberindeki heyeti, İslami Araştırmalar Topluluğu’na üye öğrenciler karşıladı.

Burada fotoğraf sergisini gezen Durmaz, duygularını sergide açılan duygu defterine yazdı.

Sergi gezisinin ardından açıklamalarda bulunan Durmaz, Mustazaflar Haftası dolayısıyla dünya mazlumlarını konu alan resim sergisini düzenleyen öğrencileri tebrik ettiğini söyledi.

Durmaz, "Mustazaflar Haftası münasebetiyle her sene olduğu gibi bu sene de ülke genelinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor ve bu etkinliklerde zulümlere maruz kalan mazlum ve mustazaflar anılıyor. Bizler de bu etkinliklere katılıp mazlumları rahmetle yâd ediyor, zalim ve müstekbirlerin tarih boyunca yaptığı zulümlere dikkat çekiyoruz." dedi.

"Yeni Zelanda’daki saldırı, Batı'nın zihin kodlarını gözler önüne sermiştir"

Yeni Zelanda’da gerçekleştirilen cami saldırısının kendilerini derinden üzdüğünü ve bu saldırının Batı’nın çirkin yüzünü ortaya çıkardığını vurgulayan Durmaz, "Yeni Zelanda’da yaşanan cami katliamı, İslam ve Müslüman düşmanlığının göstergesidir, barbar bir zihniyetin dışa vurmuş halidir. Kesinlikle münferit bir olay olarak değerlendirilemez. Bu olay, barbar Batının murdar zihin kodlarını gözler önüne sermiştir. Her fırsatta insan haklarından, hak ve adaletten söz eden Batının ikiyüzlülüğünü bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştır. Batı dünyası, yaşanan bu katliamın baş sorumlusudur. Çünkü yıllardır Batı'da İslam karşıtlığı yapılıyor olmasına rağmen hiçbir yerde İslam düşmanlığına karşı önlem alınmamış ve herhangi bir tedbir geliştirilmemiştir." diye konuştu.

"Batı insanında var olan ırkçılık hastalığı tedavi edilmelidir"

Batı’nın hiçbir zaman İslam dünyasının dostu olmadığını ve olmayacağını belirten Durmaz, "Batı için ehemmiyetli olan, çıkar ve menfaatidir. Hak ve adalet hiçbir zaman Batı'nın öncelikleri arasında yer almamıştır. O yüzden Batı insanında ırkçılık hastalığı çok yaygındır. Bu hastalık tedavi edilmezse, yeryüzüne yayılma tehlikesi söz konusudur. Bundan ötürü Batı insanında var olan ırkçılık hastalığının ivedilikle tedavi edilmesi gerekmektedir. Zira Batı'daki ırkçılık, İslam düşmanlığının ortaya çıkmasına, Müslümanların katledilmelerine ve muhtelif zorluklarla karşı karşıya kalmalarına olanak sağlamaktadır." şeklinde konuştu.

"İslam âlemi, emperyalist tahakkümü sona erdirecek adımlar atmalı"

İslam dünyasının küresel emperyalizmin saldırılarını bertaraf etmek ve oyunlarını bozmak zorunda olduğu söyleyen Durmaz, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

"Emperyalizmin oyununu bozacak ve saldırılarını bertaraf edecek iradenin elbette gerçek manada İslam âleminin birlik ve beraberliğini önceleyen ve bu konuda gerektiğinde bedel ödeyen Müslümanlar tarafından ortaya konulması gerekir. Sıkıntılı bir dönemden geçen Âlem-i İslam’ın, saldırıların bertaraf edilmesi için ortaya koyacağı hür irade çok önemlidir. Çünkü zaman, İslam âleminin emperyalist tahakkümü sona erdirecek adımları atma zamanıdır. Emperyalist tahakkümün sona ermesi için de Müslümanların ihtilafları bir kenara bırakması, aralarındaki sorunları çözmesi ve gücünün farkına varıp birlik olması gerekmektedir."Batman Üniversitesi İslami Araştırmalar Topluluğu tarafından açılan "Dünya Mazlumları" konulu fotoğraf sergisinin 29 Mart tarihine kadar Batı Raman Kampüsü’nde açık kalacağı belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler