Encümenle davasından vazgeçmedi evi mühürlendi!

Encümenle davasından vazgeçmedi evi mühürlendi!

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Şenköy (Epşe) beldesinde yaşlı çiftin, 15 yıl önce yaptıkları ve 5 yıl ruhsatlı olan evlerinin, Şenköy Belediye encümeni olan davalarından vazgeçmedikleri gerekçesiyle mühürlendiği iddia edildi.

MARDİN - Midyat ilçesine bağlı Şenköy beldesinde Yeni mahalle Zafer caddesinde Mehmet Araz'ın (75), 15 yıl önce yaptığı ve 2009 yılında 4 bin 450 TL ödeyerek ruhsatını aldığı ev, Şenköy belediyesi tarafından 3 metre genişliğinde ve yaklaşık 15 metre uzunluktaki sarçağın kaçak olduğu iddiasıyla mühürledi.
 

Encümenle olan davasından vazgeçemediği için belediye tarafından sarçağın bahane edilerek yıkmak üzere evine mühür vurulduğunu iddia eden Mehmet Araz, "Şenköy belediyesinde encümen olan İsmail D'nin oğlu Abdullah D'nin bir yıl önce yüzde 60 özürlü olan oğlum Hasan'ı dövdü. Biz de Abdullah D. hakkında Midyat Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunduk. Bir hafta önce Abdullah D'ye 2 yıl 6 ay hapis ve 5 bin 500 TL de para cezası verildi. Bu ceza beldede encümen olan İsmail D'nin oğlu Abdullah'a verince, bana dedi ki ya davandan vazgeçersin ya da yeni yaptığın balkonu yıkacağım" dedi.

 

Yetkililerden bu duruma el atmalarını istiyoruz!
Sarçağın ruhsatı olduğunu ve şu ana evinin tüm vergilerini aksatmadan ödediğini kaydeden Araz, "Nasıl olup da benim evimin kapısına mühür vuruluyor. Hangi devirde yaşıyoruz hangi kanunda bunlar var, ben ve eşim yetmiş beş yaşındayız ve bizim yanımızda da yüzde 60 özürlü 25 yaşında bir evlat ile bizi nasıl bu hale koyarlar. Benin eşim Hasibe de gecen yıl böbrek hastalığından İstanbul'da 3 ay diyaliz makinesine bağlı yatakta kaldı. Ben de 3 kez kalpten anjiyo oldum. Bu halimize rağmen Şenköy Belediyesi tarafından kapımıza vurulan mühürle çok mağdur edildik. Bunun için yetkililerden bu duruma el atmalarını istiyoruz " dedi.

 

"Ya şikayetini geri alırsın ya da sarçağı yıkarız!"
Araz sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim eşim içerdeydi Savcılığa da suç duyurusunda bulundum akşama doğru askeriye tarafından eşim içerden çıkarılıp evim tekrar mühürlendi. Benim evimin 15 yıldır tapusu olmasına rağmen savcılıkta bu mührü kaldırmadı. Hangi devirde yaşıyoruz nerede hak, hukuk, nerede devlet. 2009 yılının Şubat ayında ruhsatı aldım yıkmak istedikleri sarcak da ruhsatlı. 3 kata kadar ruhsat almışım bu 4 buçuk yıldır belediye niye bir gün bana bir tebligat gönderip kaçaktır yapma demedi. Şimdi gelip kacaktır diye yıkmaya çalışıyorlar.

 

Ya şikayetini geri alırsın yada sizin salçağı yıkarız dediler. Dava hepsi budur davamdan vazgeçersem sarçağımı yıkmazlar geçmezsem yıkarlar. Ben de bu davamdan vazgeçmem bunu böyle bilsinler bu bana yapılan bir haksızlıktır kanuni tüm haklarımı kullanacağım. 75 yaşına geldim böyle haksızlık görmedim en kısa zamanda yetkililerin bu duruma el atmasını istiyorum."

 

Şenköy Belde Belediye Başkanlığı'nın mühürleme ile ilgili aldığı kararda, "Yapının Batı tarafında kalan bölümde imar mevzuatına aykırı inşaat yapılmış, sınır ihlali yapıldığı, inşaatın ruhsatsız olduğu yapılan ölçüm ve kontrollerden anlaşılmıştır. Bu nedenle Belediye Meclisi'nin aldığı karar ve tutanaklar gereğince ihlalin söz konusu olan alanlarının yıkımı gerçekleşecektir.

 

3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 32'nci Maddesine göre Belediye Meclis'imizde alınan karar üzerine belediye giriş kapısındaki ilan panosunda ilan yapılmış ve kanuni sürenin tamamlanmasına rağmen yapı sahibi hiçbir müracaat ya da işlem yapmadığı görüldüğünden şahsa tebligat yapılmış sayılmış olup, tebligat süresi sonunda yapının mühürlenmesi ve tatil edilmesi gerektiğinden; 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 32'nci maddesine göre belediyemiz yetkili elemanlarınca yapının batı cephesindeki giriş kapısından mühürlenerek, mühür zabıt varakası ilgisine okutup açıklandıktan sonra imza altına alınmıştır" denildi. (Mehmet Sait Başaran - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.