Endonezya, yüzde 65 etkili olan Çin aşısına onay verdi

Endonezya, yüzde 65 etkili olan Çin aşısına onay verdi

Endonezya Çinli şirket Sinovac'ın "CoronaVac" aşısının ülkede acil kullanımına izin verdi.

Endonezya, Sinovac Biotech'in Covid-19 aşısına, Çin dışındaki ilk acil kullanım onayını verdi. Dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi olan Endonezya artan vakalar ve ölümlere karşı aşı uygulamalarına başladı.

Halk sağlığı uzmanlarına göre, farklı ülkelerden aşı için bildirilen veri eksikliği ve değişen etkililik oranları halkın, kullanıma sunmaya olan güvenini zayıflatabilir.

Endonezya'nın Gıda ve İlaç Ajansının (BPOM), CoronaVac'ın geç aşama insan testinden elde ettiği ara verilere göre aşı yüzde 65,3 oranında etkili oldu.

Geçen hafta Brezilya merkezli bir çalışma, Sinovac'ın aşısının yüzde 78 etkili olduğunu gösterdi. Türkiye'deki Bilim Kurulu ise aralık ayında, ara analize göre aşının yüzde 91,25 etkin olduğunu açıkladı.

BPOM başkanı Penny K Lukito, sonuçların Dünya Sağlık Örgütü'nün minimum yüzde 50 etkililiğinin şartlarını karşıladığını söyledi.

Başlangıç ​​olarak, Endonezya'da yalnızca üç milyon doz CoronaVac uygulanacak. Endonezyalı yetkililer, Endonezyalıların üçte ikisinin aşılanmasının 15 ay sürmesini beklediklerini. Ülke, Sinovac ve diğer şirketlerden toplam 330 milyon doz aşı almayı planlıyor.

Endonezya'da, salgının başından bu yana 836 bin 700 vaka ve  24 bin 343 ölüm kayıtlara geçti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.