Endonezya'da ölenlerin sayısı bin 407'ye çıktı

Endonezya'da ölenlerin sayısı bin 407'ye çıktı

Endonezya'nın Sulawesi adasındaki deprem ve ardından meydana gelen tsunami nedeniyle ölenlerin sayısı bin 407'ye yükseldi.

Endonezya'nın Sulawesi adasında meydana gelen deprem ve tsunami felaketi nedeniyle ölenleri sayısı artıyor. Geçtiğimiz Cuma gönü meydana gelen felaketlerde şimdiye kadar bin 407 kişi hayatını kaybetti.

Çifte felaket nedeniyle yaklaşık 2 bin 700 kişi yaralandı. Yaralıların çoğu adadaki Palu şehrinde hâlâ sağlam bulunan bir hastanede tedavi altına alındı. Ancak hastanede içecek ve ilaç noktasında sıkıntı yaşandığı belirtildi.

Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe duyduklarını belirtti.

Sutopo, dışardan yardımların gelmeye başladığı belirterek yaklaşık 29 ülkenin yardım teklifinde bulunduğunu ve bunların 17'sinin Endonezya hükümetinin ihtiyaçlarını karşıladığını belirtti.

7,5 büyüklüğündeki deprem ve ardından gelen tsunami nedeniyle çaresiz kalan bölgeye 6 binden fazla kurtarma görevlisinin sevk edildiği ifade edildi.

Palu şehrinde, resmi rakamlara göre 70 binin üzerinde yerinden edilmiş deprem mağdurunun şehre giden ana yollar üzerinde kamplar kurduğu, yemek ve içme suyu için yalvardıkları gelen bilgiler arasında.

Yollarda derme-çatma bambu ağacından ve muşambalardan yapılmış barınaklarla kamp kuran deprem mağdurlarının, depremden dolayı hasar görüp zayıflamış olan evlerinin artçı sarsıntılarla yıkılmalarından endişe ettikleri belirtildi.

Şehrin sahil şeridinin tamamen yıkıldığı, tekne ve kargo gemilerinin sudan çıkarak karaya vurdukları belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.