Endonezya'da ölü sayısı 420'ye yükseldi

Endonezya'da ölü sayısı 420'ye yükseldi

Endonezya, 22 Aralık'ta Sunda Boğazı'nda meydana gelen ve 420 kişinin hayatını kaybettiği tsunaminin yaralarını sarmaya çalışıyor.

Endonezya'nın Sunda Boğazı'nda volkanik faaliyetlerin tetiklediği tsunaminin ardından ölü sayısı 420'ye yükselirken, yaralı sayısı da 1459 olarak açıklandı.

Tsunaminin en çok zarara yol açtığı Banten bölgesinde yaralılar tıbbi merkezlere nakledildi. Cesetlerin kimlik tespit çalışmaları sürüyor. 150'ye yakın kişinin de kayıp olduğu açıklandı.

Tsunami 681 ev ile 69 otel ve villanın yıkımına yol açtı. 420 tekne ve botun da tsunamiden zarar gördüğü belirtiliyor.

Ülkenin en büyük ikinci ve üçüncü adası olan Sumatra ve Cava arasında bulunan Anak Krakatau Yanardağı'ndaki volkanik hareketlilik sonucu meydana gelen tsunamide, dev dalgalar adaların her iki yakasının kıyı bölgelerini yerle bir etmişti.

"Pasifik Ateş Çemberi" olarak adlandırılan deprem ve volkan kuşağında yer alan ülkede 28 Eylül'de meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunamide 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti. Yaklaşık 18 bin adadan oluşan Endonezya'da 127 aktif yanardağ var. 250 milyon nüfuslu ülkede yaklaşık 5 milyon kişi, yanardağların oluşturduğu tehditle yaşıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler