Endonezya’daki felaket havadan görüntülendi

Endonezya’daki felaket havadan görüntülendi

Endonezya'nın Sulawesi Adası'nda meydana gelen deprem ve ardından oluşan tsunami felaketi havadan görüntülendi.

Endonezya’nın Sulawesi adasında meydana gelen deprem ve tsunamide ölenlerin sayısı 2 bin 56’ya ulaştı. Kayıp 5 bin 684 kişiyi arama faaliyetleri ise hala devam ediyor.

Adada 2 hafta önce 7,5 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Depremin ardından Palu ve Dongala kentlerini, yüksekliği 3 ila 6 metreye ulaşan tsunami dalgaları vurmuştu. 2 bin 549 ağır yaralanının tedavisi hala sürüyor. 99 bin 471 kişi ise iç göç yapmaya mecbur kalırken 65 bin ev de kullanılamaz hale geldi.

Deprem ve tsunami sonrasında ilk gece bölgeye hareket eden İHH ekipleri ise 4 ayrı bölgede çalışma yaparak 30 bin afetzedeye acil yardım malzemesi ulaştırdı.

Hayırseverlerin destekleriyle İHH ekipleri, gıda, barınma, hijyen kiti, battaniye, sıcak yemek ve temiz su dağıtımlarını Palu, Dongala, Sıgi ve Makassar’da gerçekleştirdi. Depremin etkilemediği Makassar yardımları ise iç göç nedeniyle bölgeye göç eden aileleri kapsadı.

İHH ekipleri, acil yardım çalışmalarının yanı sıra hasar tespit çalışmalarına da katkı sağladı. Bu kapsamda ekipler, deprem ve tsunaminin şehirde açtığı yarayı gözler önüne sermek amacıyla drone ile hasarı görüntüledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.