Endonezya'daki patlamada ölenlerin sayısı 47'ye yükseldi

Endonezya'daki patlamada ölenlerin sayısı 47'ye yükseldi

​Endonezya'da havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 47'ye yükselirken, 46 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Endonezya'da bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama ve sonrasında oluşan yangından dolayı 47 kişinin can verdiği 46 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Olayla ilgili açıklama yapan yetkililer, patlamanın yaşandığı havai fişek fabrikasının 6 hafta önce açıldığını, fabrikada 103 işçinin çalıştığını aktardılar.

Başkent Cakarta'nın güneybatısındaki Tangerang kasabasında meydana gelen patlamaya ilişkin olaya müdahale eden itfaiye yetkilisi Oni Sahroni, yerel medyaya yaptığı açıklamada, ölenlerinin hepsinin fabrikada çalışan işçiler olduğunu belirtti. Sahroni, yangının aynı zamanda fabrikanın çevresindeki binalara da sıçradığını söyledi.

Tangerang polis şefi Toni Rustoni ise fabrikanın 6 hafta önce PT Panca Buana Cahaya Sukses şirketi tarafından açıldığını söyledi.

Cakarta Polis Müdürü İco Afinta, fabrikada toplamda 103 işçi çalıştığını, bunlardan 47'sinin hayatını kaybettiğini ve yaralanan 46 kişinin ise hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındığını belirtti. (Ahmet Salim Çakar - İLKHA)
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.