Endonezya'daki seçimlerde 367 görevli aşırı yorgunluktan öldü

Endonezya'daki seçimlerde 367 görevli aşırı yorgunluktan öldü

​Endonezya'da yapılan dünyanın en geniş katılımlı tek günlük seçimde, aşırı yorgunluktan dolayı ölen sandık görevlisi ve polis memurlarının sayısı 367'ye yükseldi.

Endonezya’da 17 Nisan'daki seçimlerde, 193 milyondan fazla seçmen sandık başına gitti. Seçim sürecinde 500'den fazla kişinin aşırı çalışmak, stres ve uykusuzluk gibi sebeplerle hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Genel Seçim Komisyonu (KPU) yetkilileri ilk gün 9 kişi olarak açıklanan ölü sayısının bugün itibariyle 367'ye yükseldiğini duyurdu.

Seçimlere katılım oranı yüzde 81 olarak açıklanırken, 7 milyonu aşkın kişinin de sandık görevlisi olarak çalıştığı kaydedildi.

Milyonlarca oy pusulasının elle uzun saatler boyu sayılmasından ötürü aşırı yorgunluktan kaynaklanan rahatsızlıklardan 367 seçim personeli hayatını kaybetti.

Endonezya Genel Seçimler Komisyonu (KPU) sözcüsü Arief Priyo Susanto, Cumartesi gecesi itibariyle 367 seçim görevlisinin çoğunlukla aşırı çalışmaya bağlı hastalıklardan öldüğünü, bin 878 kişinin de hastalandığını açıkladı.

Aşırı yorgunluk nedeniyle ölen seçim personellerinin yakınlarına Maliye Bakanlığı tarafından 36 milyon rupi (yaklaşık 15 bin TL), rahatsızlananlara da 8,25 ile 30 milyon rupi (3 bin 500 ile 12 bin 500 TL) tazminat ödeneceği belirtildi.

Seçim sonuçlarının 22 Mayıs'ta açıklanması bekleniyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.