Endonezya’dan BEA-siyonist işgal rejimi sözde normalleşme anlaşmasına tepki

Endonezya’dan BEA-siyonist işgal rejimi sözde normalleşme anlaşmasına tepki

Endonezya’daki sivil toplum kuruluşları, Birleşik Arap Emirlikleri ile Siyonist işgal rejimi arasında yapılan sözde normalleşme anlaşmasını kınayarak bu anlaşmanın Filistin davasına yönelik işlenmiş bir suç olduğunu belirtti.

30 sivil toplum kuruluşundan oluşan “Özgür Beytülmakdis Endonezya Koalisyonu” yaptığı açıklamada, “Siyonist işgal rejimi ile yapılacak herhangi bir normalleşme anlaşması kültürel ve diplomatik bir suç niteliğindedir. Ayrıca, işgal rejimi ile anlaşan devletler, işgalcilerin Filistinlilere yönelik işlediği suçlar hususunda da onunla ortak sayılır.” ifadelerine yer verdi.

Özgür Beytülmakdis Endonezya Koalisyonu lideri Bahtiyar Nasir, siyonist işgal rejimi ile normalleşme anlaşmasını yapan kuruluş ve devletlerin, sömürgeciliği, zulmü ve öldürmeyi de doğal gördüklerini söyledi.

Sivil toplum kuruluşları, başta İslam dünyasındaki liderler olmak üzere dünya liderlerini, Filistin sorunlarının adil bir şekilde çözülmesini sağlamaya ve işgal rejimi tarafından yapılan maddi tekliflere kolayca boyun eğmemeye çağırdı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.