Enerji sorunu serayı hurdaya sattırdı

Enerji sorunu serayı hurdaya sattırdı

Mardin'de uzun yıllar seracılık yapan İsa Değer, Dicle EDAŞ'ın haksız yere kestiği faturalardan kurtulmak için 170 bin TL'ye mal ettiği serayı, 50 bin TL karışlığında hurdaya sattı.

Mardin'de tarımsal üretim yapan çiftçiler; mazot, gübre ve ilaçların pahalılığından yaşadıkları elektrik sıkıntısına kadar pek çok sorunla boğuşmaya devam ediyor.

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Akça köyünde seracılık yapan İsa Değer, Dicle EDAŞ'ın haksız yere kestiği faturalardan kurtulmak için 170 bin TL'ye mal ettiği serayı, 50 bin TL karışlığında hurdaya satmak zorunda kaldı.

2005 yılında 8 dönümlük arazi üzerinde sera kurduğunu belirten Değer, şunarı söyledi:

Serayı kurduktan sonra ticari tarifeden bana enerji verdiler. Yanımda 12 işçi çalışıyordu, uzun yıllar seracılık faaliyetimizi sürdürdük. Daha sonra enerji şirketi özelleşince, DEDAŞ hem bize ticari tarifeden hem de tarımsal abonelikten iki ayrı fatura çıkartmaya başladı.

Değer, "Defalarca gidip durumu izah edip dilekçe vermeme rağmen bir sonuç alamadım. Seranın elektrik faturası benim adıma, arazi de eşimin adınaydı. Bu yüzden hem bana hem de eşime fatura çıkartıyorlardı. Ben bununla baş edemeyince 15 yıl önce 700 bin liraya mal etmiş olduğum serayı kaldırıp 50 bin liraya hurdaya sattım. Halen hem ticari hem de tarımsal faturalar gelmeye devam ediyor. Böyle bir mağduriyetim söz konudur, bunu ilgili ve yetkili kişilere aktarıyorum." ifadelerini kullandı.

Öte yandan konuyla ilgili görüştüğümüz Dicle EDAŞ yetkilileri, yapılan işlemlerin tamamının mevzuata uygun olarak yapıldığını savundu.

İLKHA


Enerji sorunu serayı hurdaya sattırdı

Enerji sorunu serayı hurdaya sattırdı

Enerji sorunu serayı hurdaya sattırdı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.