Engelli 4 çocuğu olan Suriyeli aile yardım bekliyor

Engelli 4 çocuğu olan Suriyeli aile yardım bekliyor

Ülkelerinde yaşanan savaş sebebiyle 4 engelli çocuğu ve eşiyle birlikte Türkiye’ye sığınan Suriyeli aile, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Daha önce HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı'ndan oluşan bir heyetle ziyaret edilen aile, sosyal medyadan yapılan paylaşımlarla gündeme gelmişti.

Bundan 3 buçuk yıl önce ülkelerinde yaşanan savaş sebebiyle Türkiye’ye sığınan 4 çocuklu Suriyeli aile yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

Fevzi-Aliye Ahmed çiftinin evlendikten sonra dünyaya gelen 4 çocuğu da küçük yaşlarda geçirdikleri havale sonucunda beyin felci geçirdi. Çocuklar ne konuşabiliyor ne de yürüyebiliyor. Kendi başlarına hiçbir ihtiyaçlarını gideremeyen 4 çocuk, anne ve babaları tarafından tıpkı bebekler gibi altları temizleniyor, banyoları yaptırılıyor ve yemekleri veriliyor.

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesine bağlı Atakent Mahallesi'nde 750 TL kira ile oturdukları evde Faruk, Diyana, İbrahim ve Emir isminde 4 çocuklarıyla yaşam mücadelesi veren aile, Küçükçekmece Belediyesi tarafından aylık olarak verilen gıda yardımı ile devletin verdiği 120 TL ile geçinmeye çalışıyor.

Her dört çocuğun bez ihtiyacının da belediye tarafından karşılandığını belirten aile, çevreden gelen yardımlarla hayatlarını sürdürüyor. İçerisinde bulundukları halden şikayetçi olmayan ailenin dilinden şükür duasını da eksik etmiyor.

Yaşadıkları sıkıntılarla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Baba Fevzi Ahmed, İbrahim ve Emir adındaki çocuklarının sık sık havale geçirmeleri ve büyük çocuğu Faruk’un annesi tarafından tek başına ihtiyaçlarının giderilememesi sebebiyle herhangi bir yerde çalışamadığını söyledi.

Çalıştığı zaman olabilecek bir sorun karşısında izin almak zorunda kaldığını ve bunun işveren açısından sorun teşkil ettiğini belirten Ahmed, şu ifadelere yer verdi:

“Bundan 3 buçuk sene önce savaştan dolayı Türkiye’ye geldim. İstanbul’da ikamet etmekteyim. İş ile ilgili sorun yaşıyorum. 4 çocuğumun büyüğü 18, küçüğü 4 yaşında. Hanımım astım hastası. Tek başına bunların bezini değiştirmeye, onlarla ilgilenmeye, banyo yaptırmaya gücü yetmiyor. Onun için iş ile ilgili aksaklıklar oluyor, çalışamıyorum. Çocuklarım havale geçiriyor. Bir yere işe başlasam çocuklarım havale geçirdiğinde eşim beni arıyor. İster istemez 2-3 gün hastanede kalmak zorunda kalıyorum. Hanımı eve bıraksam 18 yaşında çocuğun altını değiştirip banyosunu yaptıramaz. Faruk 18, Diyana 16, İbrahim 11, Emir 4 yaşında. Oğlum İbrahim ile Emir havale geçiriyorlar. Allah razı olsun devlet ihtiyaç sahibi Suriyelilere yardım yapıyor. Çevreden gelen yardımlarla birlikte kiramı ödemeye, idare etmeye çalışıyorum. Bazen ev sahibi çocuklara sadaka veriyor.”

Ahmed, “Çok şükür sağlığım yerinde. Ancak çalıştığım yerde sürekli izin isteyince sorun oluyor. Bazen haftada 3 gün hastaneye gitmek zorunda kalıyoruz. Ne zaman ne olacağı belli değil.  Çocuklar çok sık hastalanıyorlar. Bir yerde sabit kalamıyorum. Ayda en az 10 sefer hastaneye gidiyoruz. Hastane masraflarını devlet karşılıyor. Çocuklarımın beyni zarar görmüş, tedavi ile zamanla iyileşebilir. İşten kaçmıyorum, iş gibisi var mı? Allah kimseyi işsiz bırakmasın.” diye konuştu.

Yetkili ve hayırseverlerden yardım beklediğini söyleyen Ahmed, “Şu durumumuzu herkes görüyor. Bu çocuklara hastane konusunda, başka konularda yardımcı olabilirlerse Allah razı olsun derim. Onlara sonsuz dua ederim. Benim isteğim budur.” ifadesini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler