Engelli adam ev aletlerini tamir ederek geçimini sağlıyor

Engelli adam ev aletlerini tamir ederek geçimini sağlıyor

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde ikamet eden engelli Abdullah Demir, 6 nüfuslu ailesinin geçimini ev aletlerini tamir ederek sağlıyor.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinin Bahçelievler Mahallesi'nde ikamet eden ve doğuştan beri engelli olan 4 çocuk babası Abdullah Demir, genç yaşında başladığı tamircilik işiyle evinin geçimini sağlamaya çalışıyor.

40 yıldan beridir ev aletlerini tamir etmeye başladığını söyleyen Demir, engelli olduğundan dolayı hayata küsmediğini ifade ediyor.

Demir, "40 yıldır bu işi yapıyorum. Engelliyim ama hayata küsmedim. Eski ve yeni dikiş makineleri, Süt makineleri, vantilatör ve soba tamiratı yapıyorum. Evlenmeden önce bu işle uğraşıyordum. Çocuklarım için ve kimseye muhtaç olmayayım diye yapıyorum. Geçimimizi bu işle idare etmeye çalışıyoruz. Benim bir miktar borcum da var ama Allah'a şükürler olsun. Geçim zordur ama çalışmaya mecburuz. Çalışmak ayıp değil, avuç açıp dilenmek ayıptır. Kimseye el avuç açmayalım diye çalışmak zorundayız. Hayır sahibi vatandaşlar bazen yardım etmek istiyorlar ama ben kabul etmiyorum. Ben çalışıyorum ve Allah'tan istiyorum. Kaymakamlıktan aldığım bir maaşla geçimimizi yapamıyoruz. 6 kişilik nüfuslu aileye bakıyorum. Öğrencilerim var, evin elektriği suyu, dükkânın kirası… Yani masraf çoktur. Bu halimle sabahleyin iş yerime geliyorum, akşama kadar çalışıp daha sonra eve gidiyorum." dedi.

"Engelli motosikleti için bir yıldır bekliyorum"

Kaymakamlığın 16 yıl önce verdiği engelli motosikletinin eskidiğini ve çoğu zaman arızalandığını dile getirerek, yetkililerden yeni bir motosiklet isteyen Demir, "Bu motorla gidip geliyorum. Motor 16 yıllık motordur ve hurda olmuş durumda. Üstü açıktır. Kış boyu yağmurlu günlerde gidip gelene kadar üzerimde ne varsa hepsi ıslanıyor. Her gün arıza veriyor. Çalıştığımın bir miktarını da ona masraf ediyorum. Bir yıldır motor için kaymakamlığa kendimi yazmışım ama bir netice alamıyorum." ifadelerini kullandı.              

27 yıldır beraber ve komşu olduğunu söyleyen Kemal Yumru, "Abdullah ustayla komşuyuz. 27 yıldır beraberiz. Çok gayretli biridir. Temiz bir insandır. Kendini kimseye muhtaç etmiyor. Kimseye avuç açmıyor. Çalışarak ailenin geçimini sağlıyor." şeklinde konuştu.

Abdullah ustanın çok becerikli olduğunu söyleyen müşterilerden Osman Yangın da şunları söyledi:

"2010'dan beri Abdullah ustanın müşterisiyim. Çok becerikli bir tamircidir. Getirdiğimiz makinelerden iyi anlıyor. 9 yıldan bu yana onun müşterisiyim. Bizler ondan razıyız, Allah da ondan razı olsun."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.