Engelli hali ile ailesini geçindiriyor

Engelli hali ile ailesini geçindiriyor

Ağrı Devlet Hastanesinde çalışan görme engelli Ekrem Oğur, hayata sıkı sıkıya bağlanarak hiçbir engeli aldırış etmeden ailesini geçindiriyor.

Ağrı Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde memur olarak çalışan Ekrem Oğur, hiçbir engel tanımayarak hayata sıkı sıkıya bağlanmış durumda. Oğur’un 5 yaşında geçirmiş olduğu trafik kazası gözlerine mal olsa da bu durum hayata tutunmasına engel olmadı.

Evli ve 4 yaşında bir kızı olan Oğur, hayatından çok memnun olduğunu, tüm engellilerin de hayat ile barışık olmaları gerektiğini ifade etti.

Oğur, engelli hali ile önce ilköğretim, sonra da ortaöğretim diplomalarını alarak 5 yıl önce girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavını (KPSS) da kazanarak hastanede memur olarak göreve başladı.

Bununla da yetinmeyen Oğur, görme engelliler için özel hazırlanan elifba ile de Kuran'ı öğrendi. Farz olan namazlarını yerine getiren Oğur, hem dünyasını ve hem de ahretini kurtarma gayretinde.

"Engelliler, engelli olmayanlar tarafından engellenmezse engelli değildir"

Engellilere en büyük engeli engelli olmayanların çıkardığını belirten Oğur, "5 yıldır Ağrı Devlet Hastanesinde görev yapmaktayım. Çok şükür hayatımdan çok memnunum. Hiç kimsenin yardımı olmadan işime gidip gelebiliyorum. Engelliler, engelli olmayanlar tarafından engellenmezse engelli değildir. Aşamayacağımız hiçbir konu yoktur. Bundan dolayı tüm engelli yakınları, engelli yakınlarını içerde bırakmasınlar. Topluma kazandırsınlar. Ben de trafik kazasında gözlerimi kaybettim. Kabullenmiyordum ama bu şekilde olmayacağına kanaat getirerek kabullenmek zorunda kaldım. Ve mutluyum. Diploma alarak KPSS'ye girdim ve memur oldum. Kızım ile çok mutluyum. Allah bu mutluluğu herkese nasip etsin." dedi.

"Engeli kafamızda silmeliyiz"

İnsanın cesur olması gerektiğini ifade eden Oğur, "Bizler engeli önce kafamızdan silmeliyiz. Engelliyim deyip de hayat ile küsmemek lazım. Hayat ile barışık olmak lazım. Eğer kendin ile barışık olursan toplum ile de barışık olursun. Engelli olarak cadde ve sokaklar bize uyumlu değil. Kaldırımlardaki çöp bidonu olsun veya tabelalar bize sıkıntı oluyor. Yetkililer bize duyarlı olmalı. Ağrı Valisi, Emniyet Müdürü, Belediye Başkanına sesleniyorum. Engelliler için düzenleme yapılmalı." şeklinde konuştu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.